Pfizer εμβόλιο

Εμβόλιο κορονοϊού: Η Ξιφολόγχη αποτελεί μια ιδέα που σφυρηλατήθηκε μέσα στις φλόγες του κορωνοπολέμου κάπου αρχές Απρίλη και λειτουργεί ως όπλο κατανόησης του μάταιου τούτου κόσμου, που κακά τα ψέματα έχει γίνει ακατανόητος. Με γλώσσα καυστική (και όχι καυτερή!), με λόγο αμείλικτο και αδυσώπητο, καθώς και με άποψη κόλαφο – πλην τίμια και ειλικρινή, θα περιγράφει τα κακώς κείμενα της καθημερινότητας ή αλλιώς τις Αποκαλυπτικές σχεδόν στιγμές που ζούμε σαν κοινωνία και σαν πλανήτης.

Το εμβόλιο θα είναι υποχρεωτικό ή όχι; Ρώτησε ο δημοσιογράφος τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κατόπιν παραγγελίας των τηλεθεατών, αλλά ρωτάω και εγώ βεβαίως, ως ανήσυχη Ξιφολόγχη (διότι άλλα μου λεν τα μάτια σου και άλλα ο NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4682 Τεύχος A’ 76/03.04.2020)!

«Κοιτάξτε, είναι ένα ζήτημα των περασμένων μηνών και ετών, αυτή η συζήτηση περί των διαφόρων που έχουν ένα αντιεμβολιαστικό μένος, ας το πω έτσι, το οποίο επηρεάζει κάποιους συμπολίτες μας. Η κατεύθυνση θα είναι φυσικά να το κάνει όποιος θέλει, αν χρειαστεί να έχουμε κάτι πιο αυστηρό, θα το δούμε».

‘Ηδη βλέπω αυτούς τους μανιασμένους αντιεμβολιαστές να ρίχνουν αλήτικες ζειμπεκιές (κρυφά) στις γειτονιές, ενώ οι άλλοι, αυτοί οι ακόλαστοι ψεκασμένοι να βαράνε ρυθμικά παλαμάκια από τα μπαλκόνια, τραγουδώντας όλοι μαζί:

Είναι μια ώρα δύσκολη του εμβολιασμού η ώρα.

Βαρύς ο Τσιόδρας και βουβός,

Και πικραμένος ο υπουργός.

Μα θα ξεσπάσει μπόρα?

Κανείς δε ξέρει τι να πει, τα λέει όλα η σιωπή….

Συνεχίζει και ο δημοσιογράφος, προκλητικά ατάραχος σε αυτό που άκουσε τολμά να πει η Ξιφολόγχη, και ρωτάει εάν «θα υπάρχει και τέτοια δυνατότητα δηλαδή, να υπάρχει και πιο αυστηρό πλαίσιο», καταλαβαίνοντας απολύτως το ό,τι η ένεση πρέπει να γίνει.

«Κοιτάξτε, χρειάζεται σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού να εμβολιαστεί, προκειμένου να αποκτηθεί η ανοσία που χρειάζεται στην κοινότητα και να μην έχουμε προβλήματα. Πιστεύουμε οτι δεν θα χρειαστεί κάτι παραπάνω, αλλά η ίδια η εμπειρία αυτών τών μηνών θα πείσει τους συμπολίτες μας ό,τι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο, και θα το κάνουν, ένα ασφαλές εμβόλιο με υψηλή αποτελεσματικότητα και δωρεάν».

Και εάν δεν πειστούν αυτοί οι άπιστοι Θωμάδες? (Παρά την άβυσσο θανάτου, την αδιαμφισβήτητη αποτελεσματικότητα του εμβολίου και το τζάμπα της υπόθεσης).

Άσε δε που είναι και γλωσσούδες!