Εμβόλιο κορονοϊού

Εμβόλιο κορονοϊού: Το γεγονός ότι πολλές χώρες πασχίζουν να αυξήσουν τα ποσοστά των εμβολιασμών πάνω από το 70% έτσι ώστε να χτιστεί το λεγόμενο τείχος ανοσίας έρχεται ξανά στο προσκήνιο, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.

Σύμφωνα με μία ευρωπαϊκή μελέτη φαίνεται πως μία καταβολή μικρών χρηματικών ποσών ακόμα και της τάξεως των 20 ευρώ, αυτό μπορεί να αυξήσει έως και 4,2% τους εμβολιασμούς των ανθρώπων.

Αντίθετα, οι εμβολιαστικές εκστρατείες χωρίς το οικονομικό δέλεαρ φαίνεται πως δεν έχουν καμία επίπτωση στο να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί.

Πρόκειται για μία έρευνα από πανεπιστήμια της Ελβετίας, της Σουηδίας, της Δανίας και των ΗΠΑ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Science”, πραγματοποίησαν μια τυχαιοποιημένη και ελεγχόμενη μελέτη στη Σουηδία με περίπου 8.300 ανθρώπους 18 έως 49 ετών, οι οποίοι χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες. Σε μία ομάδα δόθηκε η υπόσχεση μιας χρηματικής ανταμοιβής (200 σουηδικές κορώνες ή περίπου 20 ευρώ) αν εμβολιάζονταν μέσα στις επόμενες 30 μέρες.

Από το πείραμα αυτό φάνηκε τελικά πως το χρηματικό ποσό αύξησε από το 72% στο 76% ανεξάρτητα από το επίπεδο των συμμετεχόντων.

Βέβαια η έρευνα αναφέρει πως είναι αρκετά σημαντικό πως σύμφωνα με τα ευρήματα δεν σημαίνει πως πρέπει να πληρώνουμε τους ανθρώπους για να κάνουν κάτι που θέλουμε. Και φυσικά επισημαίνεται πως η έρευνα δεν ασχολειται με το κατά πόσο είναι ηθικά επιτρεπτό να πληρώνεις κάποιον για να εμβολιαστεί.

Η έρευνα για το εμβόλιο κορονοϊού απλά αναφέρει πως αυτή η μέθοδος με το οικονομικό δέλεαρ δουλεύει στο να πειστεί κάποιος προκειμένου να πειστεί κάποιος να κάνει το εμβόλιο.