Μόδα

Η μόδα και η τεχνολογία συνεχίζουν να διασταυρώνονται. Το κορεατικό brand Greedilous με επικεφαλής τη σχεδιάστρια Younhee Park παρουσίασε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης συλλογή που σχεδίασε από κοινού με την τεχνητή νοημοσύνη (AI) της LG, Tilda.


Η πρωτοεμφανιζόμενη «ψηφιακή σχεδιάστρια», Tilda, που μοιάζει με άνθρωπο, δημιουργήθηκε μέσω του υπερ-γιγάντιου συστήματος τεχνητής νοημοσύνης «EXAONE» και εμφανίστηκε σε οθόνη LED στις εγκαταστάσεις των Spring Studios, όπου φιλοξενήθηκε η επίδειξη μόδας.

Για την κολεξιόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022, η Park προσπάθησε να ανακαλύψει έναν νέο τομέα δυνατοτήτων στη μόδα, ενώνοντας τις δυνάμεις της με τη Tilda για να δημιουργήσει τη συλλογή «Flowers on Venus».

Η πρόσφατη καινοτομία από τον κορεατικό γίγαντα της τεχνολογίας, η Tilda «ειδικεύεται στην εικονογράφηση, το κολάζ και τη σχεδίαση μοτίβων και μπορεί να δημιουργήσει ολοκαίνουργιες εικόνες χρησιμοποιώντας το EXAONE (το πιο καινούριο πολυτροπικό υπερ-γίγαντα μοντέλο AI της LG) ως εγκέφαλό της για να μελετά από εκατομμύρια δεδομένα μάθησης» αναφέρεται σε δελτίο Τύπου.