Tik Tok

TikTok : O Giddes Chalamanda, 92 ετών, διάσημος στο Μαλάουι μουσικός, είναι πλέον σταρ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Έχει συγκεντρώσει πάνω από 80 εκατομμύρια προβολές στο TikTok και άλλες επτά εκατομμύρια στο YouTube και είναι πηγή έμπνευσης για mash-ups και remix, αλλά ο άνθρωπος πίσω από το viral τραγούδι «Linny Hoo» δεν έχει ιδέα πώς λειτουργούν τα social media. Δεν έχει καν smartphone.

«Έρχονται και μου δείχνουν τα βίντεο στα τηλέφωνά τους, αλλά δεν έχω ιδέα πώς λειτουργούν» είπε στο AFP. «Αλλά μου αρέσει το γεγονός ότι οι άνθρωποι διασκεδάζουν και ότι το ταλέντο μου τραβάει την προσοχή» δήλωσε ο 92χρονος τραγουδιστής.

Ο Giddes Chalamanda, ο οποίος τραγουδά εδώ και 70 χρόνια, ηχογράφησε το τραγούδι «Linny» ωδή σε μία από τις κόρες του, το 2000. Το 2020, ο καλλιτέχνης της γκόσπελ Patience Namadingo τον προσέγγισε για να ηχογραφήσουν ένα ρέγκε remix με τίτλο «Linny Hoo».

Στο ασπρόμαυρο βίντεο του τραγουδιού ο Giddes Chalamanda, χαμογελαστός είναι με τον Namadingo κάτω από ένα δέντρο έξω από το σπίτι του, ενώ μια ομάδα από γείτονες τους κοιτάζουν.

Το βίντεο σύντομα έγινε viral στο YouTube και στη συνέχεια προσγειώθηκε στο TikTok, όπου έγινε η viral με τους χρήστες να δημιουργούν τα δικά τους remix στο πλαίσιο της πρόκλησης #LinnyHooChallenge.