Ο ΕΟΤ συνεχίζει για 4η χρονιά το επιτυχημένο πρόγραμμα συνδιαφήμισης, σε συνεργασία με την AEGEAN, προβάλλοντας τη χώρα μας σε τουριστικές αγορές της Ευρώπης.

Η καμπάνια, που ανέπτυξε η διαφημιστική εταιρεία Ogilvy με τίτλο «Ελλάδα. Πολλά περισσότερα από ένας προορισμός», “έτρεξε” το δεύτερο εξάμηνο του 2020 σε 11 ευρωπαϊκές χώρες, καταγράφοντας εξαιρετικά αποτελέσματα.

ad

 Συγκεκριμένα, κατέγραψε 40 εκατομμύρια θεάσεις και 3,5 εκατομμύρια προβολές βίντεο, με το 34% των επισκεπτών που έκαναν κράτηση μέσω της καμπάνιας, να παραμένει στη χώρα μας περισσότερες από 12 ημέρες. 

Λίγα λόγια για την καμπάνια “Greece. More than a Destination”

Με στόχο τη στήριξη του ελληνικού τουρισμού τη δύσκολη χρονιά του 2020 και στο πλαίσιο της στρατηγικής του ΕΟΤ για τον εμπλουτισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και την ανάδειξη προορισμών city break, η κοινή καμπάνια του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της AEGEAN, προβάλλει την Ελλάδα ως  τη χώρα που είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένας απλός προορισμός διακοπών. 

 «Την επόμενη φορά που θα σχεδιάζεις τις διακοπές σου στην Ελλάδα, σταμάτα για μια στιγμή» προτρέπει τον επισκέπτη το κεντρικό διαφημιστικό σποτ. «Μη σκεφτείς ένα μέρος, σκέψου το συναίσθημα στο οποίο θα ήθελες να ταξιδέψεις».

 42’’ δευτερόλεπτα Ελλάδας και Συναισθημάτων. Ευφορία. Χαρά. Χαλάρωση. Διασκέδαση. Θαυμασμός.

 Η πρωτοποριακή διαφημιστική εκστρατεία «έτρεξε» σε 11 ευρωπαϊκές αγορές-στόχους, μεταβάλλοντας καθημερινά τη συχνότητα προβολής σε κάθε χώρα, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και τα διαθέσιμα στοιχεία για την πρόθεση ταξιδιού, καθορίζοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο το πιο αποτελεσματικό «country mix» (μείγμα χωρών). Παράλληλα, προβλήθηκε σε όλα τα κανάλια της AEGEAN, τόσο στα social media της βραβευμένης ελληνικής αεροπορικής εταιρείας, όσο και στις οθόνες και την ψηφιακή πλατφόρμα ψυχαγωγίας AEGEAN Stream εντός των αεροσκαφών.

 Αποτελέσματα καμπάνιας “Greece. More than a Destination”
 40.000.000 θεάσεις (impressions)
  • 3.500.000 προβολές (video views)
  • 32% των αεροπορικών κρατήσεων έγινε σε διάστημα 0-7 ημερών πριν την πτήση και 16% μεταξύ 8-14 ημερών πριν την πτήση (κρατήσεις last minute)
  • 34% αυτών που έκλεισαν εισιτήριο, έμειναν στην Ελλάδα περισσότερες από 12 ημέρες και 22% από 8-14 ημέρες .
  • Οι περισσότερες αναζητήσεις για την Ελλάδα, έγιναν από το Μόναχο, το Ντίσελντορφ και τη Βιέννη.
  • Οι χρήστες είδαν την καμπάνια, κυρίως από τα κινητά τους, όμως επέλεξαν να κάνουν κράτηση από το desktop.