Επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

Επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 την Παρασκευή 25 Μαρτίου και η χώρα από άκρη σε άκρη γιορτάζει τόσο την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό όσο και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Τη μεγάλη γιορτή τιμά και η Google με ένα μοναδικό Doodle με τη γαλανόλευκη να κυματίζει σε όλο τον κόσμο και να θυμίζει τους αγώνες των Ελλήνων ηρώων του 1821, που έδωσαν κυριολεκτικά τη ζωή τους για τη δική μας ελευθερία.

Ανοίγωντας κανείς την Google βλέπει να κυματίζει η ελληνική σημαία, σηματοδοτώντας τη σημασία της ημέρας που είναι αφιερωμένη στις 25 Μαρτίου 1821, την ημερομηνία εκείνη που οι Έλληνες αποφάσισαν να αποκηρύξουν τον τουρκικό ζυγό.

Η Επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 είναι σημαντική αφου υποδηλώνει πως η Ελλάδα μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς κατάφερε να γιορτάζει πλέον την έπαρση της ελληνικής σημαίας που οδήγησε στην απελευθέρωση του Έθνους και τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας

Σε εποχές όπως η τωρινή όπου ο πόλεμος ρίχνει επικίνδυνα τη σκιά του σε όλη την Ευρώπη μία τέτοια ημέρα καθίσταται ακόμα πιο σημαντική δείχνοντας όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον πλανήτη, πως ο ισχυρός δεν είναι ανίκητος και πως ακόμα και μια μικρή χώρα όταν έχει ψυχή μπορεί να τα καταφέρει και να ζήσει ελεύθερη.

Το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι αέναο αλλά αυτή τη φορά είναι πιο επίκαιρο από καθε άλλη φορά ειδικά προς την Ουκρανία που ήδη δέχεται μια εισβολή στα εδάφη της από μία τεράστια δύναμη όπως η Ρωσία Έτσι και το 1821 η Ελλάδα κατάφερε να αντισταθεί απέναντι στην Τουρκία, που τότε όμως ήταν η υπερδύναμη ως Οθωμανική Αυτοκρατορία.