Επιλογή συντρόφου

Όλοι μας ξέρουμε πάνω-κάτω τι μας αρέσει σε έναν άνθρωπο που θέλουμε να εμπλακούμε ερωτικά και μπορεί να πιστεύουμε πως η επιλογή συντρόφου γίνεται με βάση τα εξωτερικά χαρακτηριστικά αλλά και τα στοιχεία του χαρακτήρα που ενδεχομένως να μας “κάνουν” στην αρχή, αλλά μια νέα έρευνα μας τα “λέει” διαφορετικά!

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε στη Σκωτία ανάμεσα σε 30 ετερεόφυλα ζευγάρια που δημοσιεύτηκε στο Physiology & Behavior, φαίνεται να επιλέγουμε τον σύντροφο μας με βάση τη… μυρωδιά! Αμέ!

Τα 30 ζευγάρια τα οποία ήταν σε σχέση για τουλάχιστον 6 μήνες έδωσαν δείγματα σωματικών οσμών – χωρίς και με αποσμητικό και άλλοι συμμετέχοντες μύρισαν τα δείγματα και αξιολόγησαν την “ομοιότητα” μεταξύ τους!

Η επικεφαλής της μελάτης, Δρ.Καρολάιν Άλεν, ανέφερε :

“Τα αποτελέσματα μάς δείχνουν μία προτίμηση σε συντρόφους με παρόμοια οσμή”.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι πως στα δείγματα που ήταν οι φυσικές οσμές του σώματος, φάνηκε να δείχνει πως είναι ο παράγοντας που βοηθά περισσότερο στην έλξη. Ενώ αυτές που το αποσμητικό δεν είχαν τόση επιτυχία.

Μάλιστα, στην έρευνα φάνηκε πως οι άνδρες των οποίων η μυρωδιά έμοιαζε με αυτή της συντρόφου τους, ήταν πιο ευτυχισμένοι.

Οι συμμετέχοντες χρειάστηκε να μην αθλούνται, να μην καταναλώνουν τροφές με έντονα αρώματα και να κοιμούνται χωρίς το έτερον ήμισυ.

Τσέκαρε και αυτά :

Θέατρο Τέχνης: Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια

Liberty Guide Dogs: Ένας συναρπαστικός αγώνας