Μπομπ Σφουγγαράκης

Όλοι έχουμε χαζέψει κάποιο επεισόδιο όπου πρωταγωνιστής είναι το γνωστό κίτρινο σφουγγάρι, γνωστό και ως Μπομπ Σφουγγαράκης ο τετραγωνοπαντελονής και έχουμε γελάσει με τα κάποια αστεία που κάνει μαζί με την παρέα του.

Ο γνωστός ήρωας κινουμένων σχεδίων είναι πλέον επίσημο μέλος της LGBTQ+ κοινότητας και το παιδικό κανάλι Nickelodeon έκανε την ανακοίνωση μέσω Twitter όπου ανέφερε πως τόσο όσο ίδιος όσο και κάποιοι άλλοι χαρακτήρες, είναι σύμμαχοι στον εορτασμό του Pride αυτόν τον μήνα αλλά και κάθε μήνα. Έτσι, έστειλαν και οι υπεύθυνοι του καναλιού ένα μήνυμα πως στηρίζουν κάθε όμορφη ενέργεια που γίνεται!

Για την «ιστορία», ο Μπομπ Σφουγγαράκης και πιο συγκεκριμένα οι δημιουργοί του, έχουν προκαλέσει έντονες αντιπαραθέσεις στο παρελθόν, διότι πολλοί θεωρούσαν πως είναι ομοφυλόφιλος και δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι τα είχαν «βάλει» με το κανάλι καθώς προβάλλει πρότυπα τα οποία δε θα έπρεπε να ταυτίζονται τα παιδιά. Ότι να ναι δηλαδή! Αντί να σκέφτονται πως φέρνει χαρά στα παιδιά, τους ένοιαζε η σεξουαλική του ταυτότητα! Οι δημιουργοί του πάντως τον χαρακτήρισαν ως «asexual» και είχαν αναφέρει πως δεν έχει σημασία!

Τσέκαρε το tweet του Nickelodeon: