lockdown

Νέο, σκληρό lockdown ανακοίνωσε μέσω διαγγέλματος, χθες 9/2, ο πρωθυπουργός, κ.Κυριάκος Μητσοτάκης, και σήμερα, 10/2, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ.Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν για την Αττική και για άλλες περιοχές.

Τα μέτρα για το νέο αυστηρό lockdown ανακοινώθηκαν και αφορούν την περιφέρεια Αττικής και όλων των νήσων και την περιοχή της Τροιζηνίας. Η απόφαση βασίστηκε σε δυο βασικά δεδομένα: την αύξηση των νοσηλειών στην Αττική και τις μεταλλάξεις του ιού.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν έχουν ως εξής:

1.Συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας! Τις καθημερινές θα ξεκινά από τις 9 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα θα ξεκινά από τις 6 το απόγευμα. Μέχρι τις 5 το πρωί.

2.Η χρήση SMS συνεχίζεται και ο κωδικός 6 που αφορά τη μετακίνηση θα συνεχίσει να επιτρέπει τη μεταφορά μας σε άλλους δήμους για να γυμναστούμε.

3.Οι μετακινήσεις εκτός Αττικής αφορά τους εξής λόγους: σοβαρό θέμα υγείας, μετάβαση φοιτητών από τη σχολή, μετακίνηση λόγου εργασίας, και άλλους λόγους.

4.Για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση προβλέπεται τηλεκπαίδευση κατά τις πρωινές και τις μεσημβρινές ώρες.

5.Ένας συνοδός ανά επισκέπτη για ασθενείς. Εξαιρούνται από τους περιορισμούς τα ειδικά νσοσοκομεία, τα ογκολογικά και τα επείγοντα περιστατικά.

6.Οι μεταφορές θα διενεργούνται με 65% πληρότητα στα ΜΜΜ και στα ταξί θα επιτρέπονται δυο άτομα και ο οδηγός.

7.Στους χώρους λατρείας, η τέλεση λειτουργιών και λατρευτικών πράξεων και μυστηρίων, θα γίνεται μόνο με τους θρησκευτικούς λειτουργούς και χωρίς την παρουσία φυσικών προσώπων. Μέχρι 9 άτομα θα μπορούν να δίνουν το παρόν σε μυστήρια όπως γάμοι και κηδείες.

8.Για τις αθλητικές δραστηριότητες εξακολουθούν να επικρατούν τα υφιστάμενα μέτρα.

Το lockdown θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου!

Υπομονή παίδες!

Τσέκαρε το βίντεο:

Τσέκαρε και αυτό: Survivor 2021: Τα σχόλια του Twitter 9/2