Εργομετρικά τεστ

Τις τελευταίες μέρες ακούμε και διαβάζουμε διαρκώς για τα εργομετρικά τεστ στα οποία υποβάλλονται οι Αll Stars για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στο ριάλιτι του ΣΚΑΙ, Survivor.

Mπορεί να μην είναι δυο λέξεις οι οποίες χρησιμοποιούμε καθημερινά, αλλά καλό είναι αν γνωρίζουμε τι είναι γιατί δεν ξέρεις ποτέ, που μπορεί να σου χρειαστούν!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Τι είναι τα συγκεκριμένα τεστ και ποιοι τα κάνουν 

Τα εργομετρικά τεστ είναι μια διαδικασία μέσω της οποία αξιολογείται η φυσική κατάσταση των ανθρώπων που γυμνάζονται ή αθλούνται συστηματικά και θέλουν να μάθουν αν είναι το σώμα τους σε μια καλή κατάσταση.

Πολλά σωματεία τα οποία θέλουν να αποκτήσουν έναν αθλητή στην ομάδα τους, επιλέγουν ατ συγκεκριμένα τεστ για να εξετάσουν τη φυσική τους κατάσταση και να δουν αν χρειάζεται κάποια ενίσχυση ο οργανισμός τους ή αν πρέπει να αντιμετωπίσουν ένα τραυματισμό γρήγορα.

Πώς γίνονται

Τα συγκεκριμένα τεστ δεν έχουν κάποιον εξαιρετικό βαθμό δυσκολίας και γίνονται σωματομετρήσεις (μυϊκή μάζα, ύψος, βάρος και ποσοστό λίπους) ενώ σε δεύτερο χρόνο εξετάζει η φυσική κατάσταση.

Τρέξιμο σε ένα διάδρομο όπου ελέγχεται και η αναπνοή παράλληλα, ασκήσεις κινητικότητας, αντοχής και ταχύτητας και ευλυγισίας είναι κάποια από τα πράγματα που καλούνται οι αθλητές να κάνουν.

Στα τεστ μπορούν να γίνουν ακόμη πιο λεπτομερείς έλεγχοι που αφορούν την καρδιοαναπνευστική κατάσταση, τη δύναμη και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται το σώμα την κούραση.

Οι παίκτες του Survivor καλούνται να κάνουν ανάλογα τεστ έτσι ώστε να διαπιστωθεί η αντοχή τους αλλά και αν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα αγωνίσματα γιατί οι συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν είναι πολύ δύσκολη.

Όλοι όσοι καλούνται να ασχοληθούν με αθλήματα σε ομάδες αλλά και σε παιχνίδια επιβίωσης έτσι ώστε να ξέρουν τι συμβαίνει με το σώμα τους.

Τσέκαρε και αυτά :

Τζο Μπάιντεν : Non binary αξιωματούχος σε διαθεσιμότητα

Χριστούγεννα 2022 : Τα γιορτινά “χωριά” στην Αθήνα