Ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει καταφέρει να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας με την προκλητική του συμπεριφορά τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ποιά είναι όμως η ζωή του σουλτάνου;

Ο Ερντογάν γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 1954 στην Kasimpasa της Κωνσταντινούπολης, ενώ η καταγωγή του είναι από τη Γεωργία.

Παράλληλα με το σχολείο, ο σουλτάνος παρουσίασε μεγάλη αγάπη για το ποδόσφαιρο. Υπήρξε, μάλιστα ποδοσφαιριστής σε τοπική ομάδα της πόλης και το στάδιο στην περιοχή όπου γεννήθηκε, φέρει το όνομά του.

Στην ηλικία των 13 ετών, αφού επέστρεψε στην πόλη, ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα σε μια θρησκευτική σχολή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κι αναγκάστηκε να πουλά στους δρόμους λεμονάδες και κουλούρια προκειμένου να εξασφαλίσει περισσότερα χρήματα.

Όσον αφορά στους σπουδές του, είναι απόφοιτος της Διοίκησης Επιχειρήσεων της σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών του Ακσαράι, η οποία σήμερα ανήκει στο Πανεπιστήμιο Μαρμαρά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Yağmurlu bir İstanbul hafta sonunda mesaiye devam…

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Recep Tayyip Erdoğan (@rterdogan) στις

Η οικογένειά του

Ο σουλτάνος είναι παντρεμένος με την Emine Gulbaran από τον Ιούλιο του 1978, μετά από μεγάλο έρωτα. Η Emine γνώρισε τον Ταγίπ σε ένα συνέδριο του κόμματος το 1977, και μία νέα ιστορία αγάπης ξεκίνησε.

Η Emine, μάλιστα, έχει ομολογήσει ότι έχει αποπειραθεί να αυτοκτονήσει όταν ήταν στην ηλικία των 15 ετών, γιατί ο αδερφός της τής επέβαλε να φορέσει μαντήλα.

Τα δαχτυλίδια που κοσμούν τα χέρια της, όπως επίσης κι οι μαντήλες που φορά είναι μεγάλων γνωστών οίκων μόδας κι είναι εκείνα που τραβούν τα βλέμματα όλων σε κάθε εμφάνισή της.

Η σύζυγος του σουλτάνου θεωρείται ως μια αρκετά δυναμική γυναίκα, η οποία τον συμβουλεύει σε πολλά θέματα. Μάλιστα, κυκλοφορεί ένα αστείο ότι ο Ερντογάν τρώει… παντόφλα κάθε βράδυ από τη σύζυγό του, χιουμοριστικά πάντα.

Το ζευγάρι έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά – δύο γιους και δύο κόρες. Οι γιοι ονομάζονται Αχμέτ Μπουράκ και Νετσμεντίν Μπιλάλ, ενώ οι κόρες ονομάζονται Εσρά και Σουμαγιέ.

Για τα παιδιά του σουλτάνου δεν έχουν γραφεί πολλά. Τα κυριότερα από αυτά ήταν ότι η Εσρά είχε μάρτυρα στον πολιτικό της γάμο τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Από την άλλη πλευρά, το όνομα του Αχμέτ Μπουράκ είχε βρεθεί εμπλεκόμενο στον θάνατο από τροχαίο μιας από τις ντίβες του τουρκικού τραγουδιού.