Ερωτόκριτος Κυμιωνής

Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες σχεδιαστές ανδρικής μόδας, ο Ερωτόκριτος Κυμιωνής θα μπει στο νέο reality του ΑΝΤ1, Η Φάρμα.

Όταν ήταν βρέφος ακόμα ο Ερωτόκριτος Κυμιωνής αναγκάστηκε λόγω προβλήματος υγείας της μητέρας του, να μεγαλώσει με τη γιαγιά του, η οποία ζούσε στην Κρήτη.

Στην ουσία ο γνωστός σχεδιαστής μόδας γνώρισε στην ηλικία των 12 ετών.

Από τα 17 του ο Ερωτόκριτος Κυμιωνής άρχισε να ασχολείται με τα υφάσματα και στη συνέχεια άνοιξε το πρώτο δικό του κατάστημα. Και από τότε άρχισε να σχεδιάζει τη δική του εκκεντρική γραμμή ρούχων για άντρες και την οποία ονόμασε “Πρίγκιπας Ερωτόκριτος”.

Το όνομα «Ερωτόκριτος» προέρχεται από το ομώνυμο ποίημα του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Στη ζωή του ο σχεδιαστής μόδας δεν άκουγε παραμύθια από τη γιαγιά του, αλλά αντίθετα του τραγουδούσε κατορθώματα του Ερωτόκριτου.

Γρήγορα έβαλε τη λέξη Prince δηλαδή Πρίγκιπας στα ρούχα του γιατί αυτό είναι το παρατσούκλι που είχε ο παππούς του στην Κρήτη.

Ο Ερωτόκριτος παντρεύτηκε στα 25 του και απέκτησε 3 παιδιά, τον  Μανώλη, τον Χρήστο και την Ειρήνη.  Το 2009, έζησε την πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του. Ο γιος του Μανώλης, σε ηλικία μόλις 11 ετών, έφυγε από τη ζωή μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με μια σπάνια μορφή λευχαιμίας.

Μετά από αυτή την απώλεια o Ερωτόκριτος Κυμιωνής έγραψε το βιβλίο “Το Ημερολόγιο Ενός Πρίγκιπα” και ένα παραμύθι «Ο Ιδανικός στην Γαία και στην Στιγμή Γαία», στα οποία περιγράφει την ιστορία του Μανώλη.

Μία από τις δεξιότητες του γνωστού σχεδιαστή είναι πως είναι ενεργειακός εκπαιδευτής και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια αυτογνωσίας.