ERTFLIX

Οι «Μικρές Ιστορίες» επιστρέφουν στο ERTFLIX με οχτώ νέες προσθήκες. Από το «Casus Belli» του Γιώργου Ζώη μέχρι το «Soul Food» του Νίκου Τσεμπερόπουλου δείτε μερικές από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους των τελευταίων ετών.

Μικρές ιστορίες από μερικούς εκ των σημαντικότερων ονομάτων στην ελληνική σκηνή με μεγάλες ερμηνείες από ορισμένους από τους συνήθεις ύποπτους του ελληνικού κινηματογράφου. Ανάμεσά τους η Έλενα Τοπαλίδου, ο Γιάννης Τσορτέκης, η Υβόννη Μαλτέζου και ο Γιώργος Κοτανίδης, η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου και ο Μάξιμος Μουμούρης.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

«Casus Belli»

Πείνα. Η Ελλάδα της κρίσης μέσα από ένα δεκάλεπτο κινηματογραφικό ποίημα. Δείτε μια από τις πιο πολυβραβευμένες, παγκοσμίως, ελληνικές ταινίες μικρού μήκους, που κυκλοφόρησε μέσα στην κρίση και αποτυπώνει πλήρως την αίσθηση της εποχής… χωρίς πολλά λόγια.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Γιώργος Ζώης

Πρωταγωνιστούν: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Γιώργος Μπινιάρης

«Soul Food»

Ο δεκαπεντάχρονος Γιάννης μετακομίζει με τη μητέρα του στο σπίτι του συντρόφου της. Στη νέα του γειτονιά, κάνει παρέα με τη σαραντάχρονη Όλγα, αλλά και με μία παρέα εφήβων. Η Όλγα ζει απομονωμένη στο υπόγειο της πολυκατοικίας και αντιμετωπίζει το μπούλινγκ των νεαρών, όσες φορές βρίσκεται στον δρόμο τους.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Νίκος Τσεμπερόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Απόλλωνας Σαρρής, Έλενα Τοπαλίδου, Γιάννης Τσορτέκης, Άλκηστις Πουλοπούλου, Μιλτιάδης – Ανδρέας Βελλής

«Ένας χορός ακόμη»

Η κυρία Καίτη ετοιμάζει ένα πάρτι γενεθλίων για τον Γιάννη, τον άνδρα της. Η αγάπη της για αυτόν υπήρξε πάντα άδολη, ειλικρινής και αληθινή. Ποτέ και τίποτα δεν την εμπόδισε να τον βλέπει ως το ιδανικό ταίρι της. Ακόμη και τώρα που ο γιος της, της εναντιώνεται γιατί ο μπαμπάς δεν ήταν ποτέ κοντά τους.

Σκηνοθεσία: Σίμος Κορεξενίδης

Πρωταγωνιστούν: Υβόννη Μαλτέζου, Γιώργος Κοτανίδης, Ιωάννης Παπαζήσης

«Κινητά στοιχεία»

Αρχές του 1982. Το σύστημα γραφής της ελληνικής γλώσσας αλλάζει από πολυτονικό σε μονοτονικό. Είναι η εποχή που η τεχνολογία αρχίζει να εισέρχεται ευρέως στο χώρο της τυπογραφίας έναντι της στοιχειοθεσίας κινητών στοιχείων. Η σύγκρουση αυτών των δύο κόσμων ωθεί τους χαρακτήρες της ταινίας να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους και θα προκαλέσει απρόσμενες εξελίξεις.

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Σιαδήμας

Πρωταγωνιστούν: Φούλης Μπουντούρογλου, Αλέξανδρος Τσακίρης, Γιάννης Ζουγανέλης, Γιάννης Καραούλης

«Ο μπαμπάς μου, ο Λένιν και ο Φρέντυ»

Στη δεκαετία του ΄80, ένα εννιάχρονο κορίτσι χάνει την επαφή με τον αριστερό, εργασιομανή πατέρα της. Η παρουσία μιας προτομής του Λένιν στο γραφείο του την βάζει σε υποψίες. Όταν ο Αμερικάνος, μανιακός δολοφόνος Φρέντυ Κρούγκερ, μπαίνει απρόσμενα στη ζωή της, η μικρή ξέρει πως πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Ρηνιώ Δραγασάκη

Πρωταγωνιστούν: Αύρα Βορδοναράκη, Γιάννης Τσορτέκης, Κλειώ Παπατζανάκη – Χρυσοβέργη, Φωτεινή Κοντουδάκη, Αντρέας Μαριανός, Θανάσης Δάβρης, Κρίτωνας Δώρης, Αλεξάνδρα Χασάνι

«Το πατάρι»

Μια μικρού μήκους για την οικογένεια, το διαζύγιο και το glitter. Όταν ο Μάνος, ένας 50 χρόνος άντρας χωρίζει, μετακομίζει σε ένα καινούργιο διαμέρισμα για να ξαναρχίσει τη ζωή του. Εντελώς αναπάντεχα, στο πιο απίθανο μέρος, ανακαλύπτει κάτι που θα του αλλάξει τη ζωή για πάντα.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Μίνως Νικολακάκης

Πρωταγωνιστούν: Μάνος Βακούσης, Μάξιμος Μουμούρης, Ελένη Καλαμίδα, Μαριάννα Λαμπίρη

«Χαμομήλι»

Είναι μόνη της. Ο κόσμος των ζωντανών είναι μακριά, ενώ ο κόσμος των νεκρών μυρίζει χαμομήλι. Σπαρμένο με το αξιοθαύμαστο ταλέντο του νεαρού σκηνοθέτη και ποτισμένο με τη συμβολή των σπουδαίων συνεργατών του, το «Χαμομήλι» είναι μια κατάθεση ψυχής, στη δύναμη της οποίας δε μένει κανείς ασυγκίνητος.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Νεριτάν Ζιντζιρία

Πρωταγωνιστούν: Γιώτα Χατζηιωάννου, Φώτης Αρμένης

«Το νόημα του Αυγούστου»

Ο Αντρέας πρέπει να προσέχει το σπίτι και τον σκύλο του αφεντικού. Το σκυλί είναι άγριο. Το σπίτι πολυτελές. Οι συνάδελφοι από το εργοστάσιο ζηλεύουν. Ο γείτονας από δίπλα παραμονεύει. Το σκυλί λέγεται Λέμπεν. Το σκυλί έχει τα δικά του σχέδια.

Σκηνοθεσία: Μάνος Παπαδάκης

Πρωταγωνιστούν: Παύλος Ιορδανόπουλος, Μαίρη Μηνά, Βασίλης Βασιλάκης, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Γιάννης Μάνθος, Φώτης Λαζάρου, Αργύρης Γκαγκάνης

 

Τσέκαρε και αυτά: