Estee Lauder

Η Estee Lauder αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές και πρωτοποριακές εταιρείες με διεθνή αναγνωρισιμότητα στο χώρο των καλλυντικών και των αρωμάτων.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1946 από μία από τις πλουσιότερες επιχειρηματίες της Αμερικής, την Estee, και κύριο μέλημά της ήταν να επενδύσει στο βασικό όνειρο των γυναικών, δηλαδή να να δείχνουν και να αισθάνονται σαγηνευτικές. Πίστευε, επίσης, ότι η “λάμψη” και όχι ένας αριθμός είναι η πραγματική ουσία της ομορφιάς.

Η γυναίκα που κρύβεται πίσω από τον κολοσσό γεννήθηκε στην Κορόνα, στο Κουίνς της Νέας Υόρκης και το πραγματικό όνομά της ήταν “Josephine Esther Mentzer”. Οι γονείς της είχαν συνηθίσει στην ιδέα να την αποκαλούν “Esty” και όταν γράφτηκε στο σχολείο το “Esty” άλλαξε σε Estee. Το όνομα μπορεί να έμεινε έτσι, αλλά το στοιχείο που δεν καταγράφηκε ποτέ ήταν η ηλικία της.

“Η πρώτη ομορφιά που γνώρισα ήταν η μητέρα μου” είχε δηλώσει παλιά η Estee, καθώς αυτό που είχε σαν πρώτη της ανάμνηση ήταν η μητέρα της να χρησιμοποιεί πλούσιες κρέμες περιποίησης του προσώπου και των χεριών της προκειμένου αυτά να παραμένουν λεία και απαλά.

Η γέννηση της ιδέας για τη δημιουργία της πρώτης κρέμας ήρθε από τη φροντίδα που έδινε στον θείο της, John Schotz, έναν χημικό, καθώς ήταν εκείνος που της δίδαξε πως να καθαρίζει το δέρμα της με έλαια αντί για σκληρά σαπούνια, αλλά και να αναμειγνύει παρτίδες από τη μοναδική κρέμα του με απόλυτα βελούδινη υφή. Η κρέμα αυτή στην πορεία ονομάστηκε από την ίδια την επιχειρηματία “Super-Rich All Purpose Creme”.

Σύμφωνα με το περιοδικό TIME, το 1988 ξεχώρισε την Estee ως τη μόνη γυναίκα που συμπεριλήφθη στη λίστα του περιοδικού με τις 20 ιδιοφυείς επιχειρηματίες που άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή κατά τον 20ο αιώνα.

Η Estee Lauder διαθέτει μια πληθώρα καταπληκτικών προϊόντων περιποίησης και μακιγιάζ, αλλά και αρωμάτων. Επιπροσθέτως, τα προϊόντα της εταιρείας είναι καινοτόμα, τεχνολογικά προηγμένα και αποδεδειγμένα αποτελεσματικά και πωλούνται σε παραπάνω από 135 χώρες και περιοχές.

Μία από τις χώρες που δραστηριοποιείται είναι κι η Ελλάδα με την επωνυμία της εταιρείας “Estee Lauder Hellas” από το 2002. Η “Estee Lauder Hellas” έχει κάτω από την ομπρέλα της τα εξής brands: ESTEE LAUDER, CLINIQUE, MAC, TOM FORD, ARAMIS AND DESIGNER FRAGNANCES, SMASHBOX, CRÈME DE LA MER, BOBBI BROWN, JO MALONE, BY KILIAN, DARPHIN, ORIGINS, GLAMGLOW, AVEDA, BUMBLE AND Bumble, ενώ απασχολεί περισσότερους από 850 ανθρώπους στο εργατικό δυναμικό της.

Παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα, η εταιρεία λόγω της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας που προσφέρει μέσα από τα προϊόντα της μπορεί δικαίως να χαρακτηριστεί ως υπερδύναμη της κοσμετολογίας και γι’ αυτό παραμένει στις καρδιές όλων των γυναικών… κι όχι μόνο!