Τα εστιατόρια που βρίσκονται σε όλες τις χώρες του κόσμου έχουν ως κύριο στόχο να δώσουν στον κόσμο ποιοτικό φαγητό. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι σεφ οι οποίοι θέλουν να δημιουργούν “εμπειρίες”.
ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ
Το εστιατόριο Central βρίσκεται στην περιοχή Μπαράνκο στην πρωτεύουσα του Περού, Λίμα, και κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στον κορυφαίο διαγωνισμό ανάδειξης των καλύτερων εστιατορίων,The World’s 50 Best Restaurants.
Οι σεφ Virgilio Martinez και Pia Pelon είναι οι άνθρωποι οι οποίοι κατάφεραν να βάλουν στον παγκόσμιο χάρτη την περουβιανή κουζίνα και μέσω της ποικιλιομορφίας των υλικών που χρησιμοποιούνται και την ανάδειξη ενός ολόκληρου πολιτισμού παρουσιάζουν πιάτα τα οποία προσφέρουν μια γευστική εμπειρία που δεν μπορεί να ξεχαστεί!
Στο εστιατόριο διαθέτει ένα εξαιρετικά μινιμαλιστικό στιλ και η διακόσμηση του είναι είναι απλή και “ταπεινή” καθώς οι ιδιοκτήτες θέλουν να μιλούν μέσα από τα πιάτα τους τα οποία παρουσιάζονται σε πήλινα πιάτα τα οποία θυμίζουν πετρώματα και μέσω αυτών ξεχωρίζουν τα χρωματιστά λαχανικά.
Χρησιμοποιούν μόνο τοπικές πρώτες ύλες και το εστιατόριο διαθέτει μενού γευσιγνωσίας το οποίο ξεκινά από τα 55 ευρώ και μπορεί να φτάσει στα 315 ευρώ.
Οι επισκέπτες που θέλουν να ανακαλύψουν ξεχωριστά εστιατόρια, θα ανακαλύψουν την βιοποικιλότητα του Περού και την μεγάλη αγάπη που έχουν οι σεφ για τη χώρα τους!
Τσέκαρε και αυτά:
- Παρθένος Ιούλιος: Αστρολογικές προβλέψεις για το μήνα
- Simpsons προβλέψεις: Η νέα viral θεωρία για το χαμένο υποβρύχιο