Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις στην Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζουν το νέο διαδραστικό μουσικό παραμύθι ΤΟ ΦΥΛΑΧΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ, σε σύνθεση και μουσική διεύθυνση της Δήμητρας Τρυπάνη, σε μια εντυπωσιακή παράσταση ήχου το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 στις 18.30, η οποία θα ξεκινήσει με ένα συναρπαστικό εργαστήριο με τη συμμετοχή του κοινού, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

ΤΟ ΦΥΛΑΧΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ -εμπνευσμένο από γνωστά ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια- διαδραματίζεται στους Παξούς και αφηγείται την ιστορία ενός ψαρά που πλουτίζει χάρη σε ένα μαγικό ψαράκι που πιάνεται στο αγκίστρι του. Η Μοίρα όμως υφαίνει γι’ αυτόν άλλα σχέδια…

ad

Πρόκειται για το αποτέλεσμα του ομότιτλου εννιάμηνου εκπαιδευτικού προγράμματος διαθεματικής καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής δράσης που φιλοδοξεί μέσα από σύγχρονα και καινοτόμα εργαλεία να φέρει εκπαιδευτικούς και μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής σε επαφή με τον μαγικό κόσμο του μουσικού θεάτρου. Φέτος, το πρόγραμμα υλοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με δεκατρία δημοτικά σχολεία, συμπεριλαμβανομένου και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πεντέλης.

Το διαδραστικό μουσικό παραμύθι θα παρουσιαστεί με τη συμμετοχή δεκατεσσάρων δασκάλων, πέντε καταξιωμένων μουσικών και περισσότερων από διακοσίων μαθητών χαρίζοντας στο κοινό μια αξέχαστη εμπειρία θέασης και ακρόασης, κατά την οποία μάλιστα οι θεατές θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συμπράξουν με τους μικρούς και μεγάλους περφόρμερ και να γίνουν ενεργό μέρος της παράστασης.

Το επιτυχημένο πρόγραμμα ξεκίνησε πέρυσι με το μουσικό παραμύθι για εννέα φωνές και σύνολο δωματίου Πώς βρέθηκε ένα κοράκι στην κοιλιά της φάλαινας;, το οποίο είναι διαθέσιμο δωρεάν στο nationalopera.gr/GNOTV

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι προαιρετική.

H είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται από την 1η Ιουνίου στις 12.00 αποκλειστικά μέσω της ticket services.

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
4 Ιουνίου 2022
Ώρα έναρξης: 18.30