Εθνικό Θέατρο Μάκμπεθ

Βροχερή ημέρα στην Αθήνα και αποφασίσαμε να επισκεφθούμε το Εθνικό Θέατρο, ώστε να παρακολουθήσουμε την παράσταση Μάκμπεθ, το περίφημο “καταραμένο” έργο του Σαίξπηρ.

Πρόκειται για μία συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Δημοτικό Θέατρο με πρωταγωνιστές τον κ. Λιγνάδη, την κα Κίτσου, την Ελισάβετ Κωνσταντίνου και μία πλειάδα ηθοποιών.

Ο χώρος του Εθνικού Θεάτρου όπως πάντα ξέρουμε ένας μοναδικός χώρος που σου δίνει την αίσθηση ότι θα παρακολουθήσεις κάτι μεγαλειώδες! Δυστυχώς όμως η συνέχεια ήταν απογοητευτική.

Η σκηνοθεσία της παράστασης ανήκει στον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος πρωταγωνιστεί κιόλας αλλά είναι και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Και σε αυτό το σημείο θα έπρεπε ίσως να του πει κάποιος πως τρία πράγματα συγχρόνως δεν βοηθούν να γίνουν τα πράγματα σωστά.

Η σκηνοθεσία της παράστασης ήταν κακή, ελλιπής, άνευρη σαν να ήταν έρμαιο! Ήταν μία παράσταση παλιομοδίτικη και τουλάχιστον πρόχειρη.

Οι ερμηνείες των ηθοποιών τουλάχιστον ανεπίτρεπτες για Εθνικό Θέατρο και για το σαιξπηρικό δράμα. Η μόνη ηθοποιός που ίσως να σώζει λίγο την τιμή των όπλων είναι η Μαρία Κίτσου, η οποία ωστόσο με τη δραματικότητά της επί σκηνής έρχεται σε τέτοια αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες ερμηνείες και αυτό δημιουργεί μόνο σύγχυση.

Η ερμηνευτική προσέγγιση των Τριών Μαγισσών ήταν παντελώς άστοχη, αφού έμοιαζαν περισσότερο με πλάσματα που έκαναν ζαβολιές σαν μικρά παιδάκια παρά με το απόκοσμο στοιχείο που απαιτούσε το έργο.

Μακμπεθ

Τα μοναδικά θετικά που απολαύσαμε στην παράσταση ήταν τα σκηνικά και ο φωτισμός που ήταν και τα μοναδικά στοιχεία που μας εξίταραν σε αυτή την εμπειρία.
Πολύ κακή παράσταση και ανεπίτρεπτο για έναν χώρο σαν το Εθνικό Θέατρο!