Eurovision 2020

Η πόλη του Τορίνο επελέγη για να φιλοξενήσει τον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2022.

Οι υποψήφιες ιταλικές πόλεις ήταν συνολικά δεκαέξι. Η βραδιά του τελικού θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου.

Θα είναι η τρίτη φορά που ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην Ιταλία, μετά την Νάπολη το 1965 και την Ρώμη το 1991, καθώς και η πρώτη φορά που θα διεξαχθεί στη χώρα ένα γεγονός από της EBU μετά την τελευταία έκδοση του Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα το 1999.

Ο διαγωνισμός αναμένεται να διοργανωθεί από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Radiotelevisione italiana (RAI).

Σύμφωνα με την παράδοση, η Ιταλία έλαβε το δικαίωμα να φιλοξενήσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022 αφού η χώρα κέρδισε την προηγούμενη έκδοση.

Οι προετοιμασίες για τον διαγωνισμό του 2022 ξεκίνησαν στις 23 Μαΐου 2021, αμέσως μετά τη νίκη της Ιταλίας στον διαγωνισμό του 2021 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Ο Μάρτιν Έστερνταλ,

ο εκτελεστικός επόπτης του διαγωνισμού εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU), παρέδωσε στη RAI, τον Ιταλικό συμμετέχοντα ραδιοτηλεοπτικό φορέα, μια στοίβα με έγγραφα και μια μονάδα USB με εργαλεία για να ξεκινήσει η εργασία που απαιτείται για τη διοργάνωση του επόμενου διαγωνισμού.

Στις 7 Ιουλίου 2021, ο ιταλικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας RAI και η EBU ξεκίνησαν τη διαδικασία υποβολής προσφορών και δημοσίευσαν έναν κατάλογο με κριτήρια και απαιτήσεις για την πόλη και τον τόπο υποδοχής για τη Eurovision 2022.

  • Ο χώρος πρέπει να είναι διαθέσιμος για τουλάχιστον 6 εβδομάδες πριν από τον διαγωνισμό και μία εβδομάδα μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
  • Ο χώρος πρέπει να είναι εσωτερικός με κλιματισμό, να έχει καλά καθορισμένη περίμετρο και χωρητικότητα κοινού στην κεντρική αίθουσα περίπου 8.000-10.000 κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
  • Ο χώρος πρέπει να έχει μια κύρια αίθουσα με τη δυνατότητα να φιλοξενήσει το σκηνικό και όλες τις άλλες απαιτήσεις που απαιτούνται για την παραγωγή εκπομπής υψηλού επιπέδου και να έχει άπλετο χώρο με εύκολη πρόσβαση στην κεντρική αίθουσα για να υποστηρίξει πρόσθετες ανάγκες παραγωγής, όπως: ένα κέντρο Τύπου, χώροι αντιπροσωπείας, καμαρίνια, εγκαταστάσεις καλλιτεχνών, εγκαταστάσεις προσωπικού, φιλοξενία, εγκαταστάσεις κοινού κ.λπ.
  • Η πόλη υποδοχής πρέπει να έχει ένα διεθνές αεροδρόμιο όχι περισσότερο από 90 λεπτά από την πόλη.
  • Η πόλη υποδοχής πρέπει να έχει πάνω από 2.000 δωμάτια ξενοδοχείων στην περιοχή κοντά στην εκδήλωση.