Eurovision 2023

Eurovision 2023 : “Due vite” είναι ο τίτλος του νέου τραγουδιού από τον Ιταλό superstar, Marco Mengoni με το οποίο κέρδισε το 73ο φεστιβάλ του Sanremo, 10 χρόνια μετά την 1η του νίκη με το ‘L’essenziale’.

Η νέα αυτή επιτυχία που κυκλοφορεί από την Panik Records/Sony Music, βρέθηκε στο #1 του Ιταλικού Singles Chart δύο μέρες μετά την κυκλοφορία του, ενώ εκτοξεύθηκε στην κορυφή σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και έφτασε στο #65 του Spotify top200 global single charts.

Το επίσημο clip για το “Due Vite” καθώς και το video της εμφάνισής του στην σκηνή του Sanremo έγιναν τα δύο πρώτα μουσικά trends στο YouTube σε λιγότερο από 24 ώρες. Ο Marco Mengoni είναι επίσης ο καλλιτέχνης με τα περισσότερα interactions στα social media του, μετρώντας περισσότερα από 2 εκατομμύρια.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Το τραγούδι μιλάει για τις σχέσεις, βάζοντας την σχέση με τον εαυτό μας σε πρώτο πλάνο, η οποία χτίζεται μέσα από διάφορες εμπειρίες και καταστάσεις κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Μία πρόσκληση για να αντιμετωπίσεις τη ζωή με ειλικρίνεια, χωρίς αναστολές και χωρίς να σκεφτόμαστε τι θα έπρεπε να είμαστε αλλά να δεχόμαστε τα λάθη μας ως μαθήματα από τα οποία γινόμαστε σοφότεροι. Μια ιστορία γεμάτη απο πλούσιες εικόνες που συνδέονται με το υποσυνείδητο, όπως επίσης μπλέκει σκηνές και λεπτομέρειες που είναι ρεαλιστικές και αυτοβιογραφικές. Το τραγούδι αντιπροσωπεύει την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τη ζωή και κάθε λεπτό της, από το πιο βαρετό μέχρι το πιο χαρούμενο, διότι όλα αυτά είναι μέρος της ύπαρξής μας. Είναι μία περιπέτεια που ενώνει το εξωτερικό με το εσωτερικό που βλέπουν οι γύρω μας και μας οδηγεί στο γεγονός πως μόνο το υποσυνείδητο κατέχει το πραγματικό συναίσθημα που βιώνουμε.

Το “Due vite”, το οποίο γράφτηκε από τον Mengoni με τους Davide Petrella και Davide Simonetta, δεν είναι μία κλασική μπαλάντα όσων αφορά την σύνθεσή της και την ενορχήστρωση της, κάτι που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Marco, με παραγωγή των E.D.D. και Simonetta.

Η ιδέα για το ονειρικό video ήρθε από τον Marco Mengoni και τον Roberto Ortu, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει όλα τα clips για το ‘Materia’ project. Το video για το “Due vite” γυρίστηκε στην Σαρδηνία στο Sardegna Film Commission Foundation και μας λέει την ιστορία του τραγουδιστή, ο οποίος περιφέρεται στην έρημο περιτριγυρισμένος από μία ατμόσφαιρα που μας παραπέμπει σε ταινίες των 80s και εικόνες που μας έχει χαρίσει ο David Lynch. Δείτε το video εδώ.

Το track είναι το πρώτο δείγμα από το τελευταίο κεφάλαιο της τριλογίας ‘MATERIA’ – η οποία ξεκίνησε με το ‘Materia (Terra)’, ένα project που έχει γίνει τριπλά πλατινένιο album και συνεχίστηκε με το ‘Materia (Pelle)’ – το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2023.

Ύστερα από 13 χρόνια καριέρας, 7 studio albums, 68 πλατινένιους δίσκους, περισσότερα από 1.8 δισεκατομμύρια ηχητικά και video streams, 9 περιοδείες, η επιτυχία του Marco δεν δείχνει να σταματάει καθώς η πρόσφατη περιοδεία του θα ολοκληρωθεί στις 8 Ιουλίου με μια τεράστια συναυλία στο στάδιο San Siro στο Μιλάνο, όπου βρέθηκε για πρώτη φορά πέρσι στις 19 Ιουνίου και έδωσε μία sold out συναυλία.

Τσέκαρε και αυτά: