Eurovision

Ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision θα λάβει μέρος στο Turin της Ιταλίας, καθώς πέρυσι οι Maneskin ήταν αυτοί που κατάφεραν να σηκώσουν το μεγάλο έπαθλο του διαγωνισμού της Ευρώπης και έτσι θα δούμε τις 40 συμμετοχές να δίνουν τον καλύτερο του εαυτό σε μια μεγάλη ιταλική σκηνή!

Η EBU σε συνεργασία με το RAI θα είναι αυτοί που θα διοργανώσουν τον διαγωνισμό στο PalaOlympico και θα δούμε δυο ημιτελικούς στις 10 και 12 Μαϊου ενώ ο τλεικός θα διεξαχθεί στις 14 Μαϊου.

Παρουσιαστές του λαμπερού show θα είναι ο Ιταλός παρουσιαστής Alessandro Cattelan, η τραγουδίστρια Laura Pausini και η τραγουδίστρια Mika.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που η Ιταλία διοργανώνει τον διαγωνισμό της Eurovision καθώς το 1995 είχε διεξαχθεί ο διαγωνισμός στη Νάπολη και το 1991 στη Ρώμη.

Σαράντα θα είναι οι χώρες που θα συμμετάσχουν και η Αρμενία και το Μοντενέγκρο επιστρέφουν μετά από δυνατή απουσία. Η Ρωσία είναι η χώρα που δε θα συμμετάσχει φέτος καθώς έχει αποκλειστεί εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία.

Στο επίσημο κανάλι του διαγωνισμού αναρτήθηκε ένα βίντεο το οποίο περιέχει και τα 40 κομμάτια με τα οποία θα διαγωνιστούν οι καλλιτέχνες της κάθε χώρας που θα δώσει το παρόν και μπορείς να το τσεκάρεις σε περίπτωση που σου έχει ξεφύγει κάτι!

Τσέκαρε το βίντεο :

Το μόνο σίγουρο είναι πως φέτος θα έχει πολύ ενδιαφέρον γιατί υπάρχουν δυνατές συμμετοχές και η Ελλάδα μας όπως και η Κύπρος μας έχουν δυο δυνατά “χαρτιά” τα οποία σίγουρα θα εντυπωσιάσουν!

Ανυπομονούμε να δούμε όλες τις συμμετοχές επί σκηνής και να δούμε ποια θα είναι η χώρα που θα πάρει το φετινό τρόπαιο!

Τσέκαρε και αυτό: Έλενα Χριστοπούλου : Η γάτα της είναι όλα τα λεφτά