Εβδομάδα Μόδας

Στην όγδοη έκδοσή της, η Εβδομάδα Μόδας του Ελσίνκι ετοιμάζεται να επιστρέψει με ιδιαίτερη έμφαση στη σύνδεση και την αποσύνδεση μεταξύ του φυσικού και του ψηφιακού κόσμου.

Η εκδήλωση που θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 7 Αυγούστου στη φινλανδική πρωτεύουσα, θα εξερευνήσει την έννοια των «phygitals», το πλέγμα τόσο των φυσικών όσο και των ψηφιακών προϊόντων που επιλέχθηκαν από τους σχεδιαστές τον περασμένο χρόνο.

Σε ανακοίνωση, του οργανισμού Nordic Fashion Week Association, που διοργανώνει τις Εβδομάδες Μόδας στις Σκανδιναβικές Χώρες τονίζεται ότι «τα όρια μεταξύ φυσικού και ψηφιακού κόσμου είναι πιο θολά από ποτέ. Το θέμα δεν είναι ποιος είναι καλύτερος, αλλά πώς οι δύο κόσμοι μπορούν να συνυπάρξουν σε μια αμοιβαία επωφελή συμβίωση».

Στην Εβδομάδα Μόδας του Ελσίνκι θα εξεταστούν ερωτήματα, όπως το πώς μπορεί να βελτιωθεί ο φυσικός κόσμος μέσω της ψηφιοποίησης και ποιο μέρος αυτού του κόσμου θα πρέπει να συμπεριληφθεί στη «νέα μας πραγματικότητα».

«Καθώς η φυσική παρουσία μπορεί να θεωρηθεί πολυτέλεια στον σημερινό κόσμο, είναι επίσης καιρός να επανεκτιμήσουμε και να ανακαλύψουμε εκ νέου τη φυσική μόδα» σημειώνεται στην ανακοίνωση

Η Εβδομάδα Μόδας του Ελσίνκι έχει εξερευνήσει παρόμοια θέματα στο παρελθόν με συνεργασίες με εταιρείες τεχνολογίας.

Για την Εβδομάδας 2022, ο οργανισμός συνεργάστηκε με τη Digital Village, πλατφόρμα metaverse με επίκεντρο τη μόδα, για να ερευνήσει τον κύκλο ζωής της ψηφιακής μόδας και να επιτρέψει στους συμμετέχοντες της εκδήλωσης να λάβουν μέρος στον κόσμο της πλατφόρμας.

Τσέκαρε και αυτό : E-shops: Τα μυστικά για την απογείωσή τους