Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Διάλογοι του ΙΣΝ

25 Νοεμβρίου 2020 @ 18:30 - 20:30

Διάλογοι ΙΣΝ

Διάλογοι: Ποτέ άλλοτε η επικοινωνία δεν ήταν τόσο εύκολη όσο σήμερα: κινητά τηλέφωνα, βιντεοκλήσεις, μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κόσμος μας σήμερα φαντάζει ιδανικός για την εξυπηρέτηση της έμφυτης ανάγκης του ανθρώπου για επικοινωνία με τον συνάνθρωπό του και την επίτευξη ουσιαστικού διαλόγου. Κι όμως, είμαστε πιο αποξενωμένοι από ποτέ, διχασμένοι, ανήμποροι να εμπιστευτούμε και να βρούμε κοινό τόπο μεταξύ μας.

Η κοινωνική πόλωση, η άνοδος του λαϊκισμού, η ρητορική του μίσους και η υποβάθμιση της ποιότητας του δημόσιου λόγου διαβρώνουν σε παγκόσμιο επίπεδο τα θεμέλια της δημοκρατίας, βασική προϋπόθεση της οποίας αποτελεί ο διάλογος.

Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του ΙΣΝ, που εδώ και 3 χρόνια έχουν ως αποστολή την προώθηση του ανοιχτού διαλόγου, συζητούν την Tετάρτη 25 Νοεμβρίου στις 18:30 για τη «Δύναμη του Διαλόγου».

Στην 37η συνάντησή τους, οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ μιλούν για την ποιότητα του δημόσιου λόγου και τη «δια λόγου» ανταλλαγή γνώσεων, αντιλήψεων και προβληματισμών που δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους να βρουν κοινές ευκαιρίες αλλά και να χρησιμοποιήσουν τις διαφωνίες τους ως εργαλείο εύρεσης εναλλακτικών λύσεων.

Στη συζήτηση με θέμα «Η Δύναμη του Διαλόγου» συμμετέχουν οι:

Νίκος Αλιβιζάτος, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Χριστόπουλος, Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου.

Στην πόλωση που χαρακτήρισε τις προεδρικές εκλογές 2020 των ΗΠΑ αλλά και στις διαιρετικές γραμμές της αμερικανικής κοινωνίας γύρω από το κρίσιμο ζήτημα της πανδημίας, θα αναφερθεί μέσω συνέντευξης που θα προβληθεί κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η Hahrie Han, Διευθύντρια SNF Agora Institute στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Η Sydney Nixon, υπότροφος του προγράμματος SNF Paideia στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, θα στείλει το δικό της μήνυμα για τη σημασία του διαλόγου αλλά και την αναγκαιότητα πρόσβασης στην κατάλληλη εκπαίδευση προκειμένου οι φοιτητές να συμμετέχουν ενεργά σε ανοιχτές συζητήσεις.

Για να παρακολουθήσετε το επόμενο webcast των ΔΙΑΛΟΓΩΝ με τίτλο «Η Δύναμη του Διαλόγου», πραγματοποιήστε online εγγραφή εδώ:

https://www.eventora.com/el/Events/snf-dialogues-2020-11

Στείλτε τις ερωτήσεις σας εδώ: snfdialogues.org/questions

Τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ επιμελείται και συντονίζει η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
25 Νοεμβρίου 2020
Ώρα:
18:30 - 20:30
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, ,

Χώρος Διεξαγωγής

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ