Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

«The Quiet Volume» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

12 Οκτωβρίου 2019 @ 18:00 - 13 Οκτωβρίου 2019 @ 20:00

The Quiet Volume

Τον Οκτώβριο, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το The Quiet Volume, τη συμμετοχική performance των Βρετανών Ant Hampton και Tim Etchells που ανήκει στο είδος του “Autoteatro”.

O όρος “Autoteatro” περιγράφει μια σειρά perfomances μικρής κλίμακας – ειδικά σχεδιασμένες για συγκεκριμένους χώρους – που ζωντανεύουν με τη συμμετοχή του κοινού.

Το The Quiet Volume – ένας συνδυασμός σιωπής και συγκέντρωσης – φέρνει στην επιφάνεια την μαγεία που κρύβεται στην καρδιά της εμπειρίας της ανάγνωσης, απελευθερώνοντας στοιχεία που θεωρούμε βαθιά προσωπικά και την ίδια στιγμή, μας καλεί να τα μοιραστούμε με έναν άλλον αναγνώστη.

Σε αυτό το πλαίσιο, τo The Quiet Volume – που εκδοχές του έχουν παρουσιαστεί σε δώδεκα χώρες έως σήμερα – δημιουργεί μια διαφορετική εμπειρία για τους επισκέπτες/αναγνώστες και εξερευνά την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα των αναγνωστηρίων μιας βιβλιοθήκης.

Στον δεύτερο όροφο των αναγνωστηρίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, δύο συμμετέχοντες, καθισμένοι σε ένα τραπέζι, φορούν ακουστικά και έχουν μπροστά τους ένα κόκκινο και ένα κίτρινο τετράδιο και μερικούς τόμους βιβλίων. Καθώς λαμβάνουν στα ακουστικά τους οδηγίες ψιθυριστά, διαβάζουν σιωπηλά αποσπάσματα από τη μικρή στοίβα των βιβλίων τους.

Η ελληνική εκδοχή του The Quiet Volume δημιουργήθηκε για την παρουσίαση στο ΚΠΙΣΝ, με την καθοδήγηση του Ant Hampton.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
12 Οκτωβρίου 2019 @ 18:00
Τέλος:
13 Οκτωβρίου 2019 @ 20:00
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , ,

Χώρος Διεξαγωγής

Stavros Niarchos Foundation Cultural Center
Leof. Andrea Siggrou 364, Kallithea 176 74
Athens, Ελλάδα
+ Χάρτης Google