Εξοικονόμηση ρεύματος

Η εξοικονόμηση ρεύματος είναι ένα από τα θέματα που σκέφτονται καθημερινά χιλιάδες πολίτες καθώς οι τιμές που εμφανίζονται στους λογαριασμούς είναι αυξημένες και δεν ξέρουμε για πόσο θα συνεχιστεί αυτή η ιστοριούλα.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι μας για να εξοικονομήσουμε ρεύμα και δεν είναι δύσκολα.

Ένας από τους χώρους όπου περνάμε το χρόνο μας είναι η κουζίνα! Και όταν μαγειρεύουμε, μπορεί να νομίζουμε πώς είμαστε “αεράτοι” και πως δε χαλάμε παραπάνω ρεύμα από όσο πρέπει, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Οι δυο τρόποι για να εξοικονομήσεις ρεύμα ενώ μαγειρεύεις είναι οι εξής :

  • “Καπάκωσε” το φαγητό

Όταν “καπακώνεις” την κατσαρόλα, το φαγητό μαγειρεύεται πιο γρήγορα γιατί κρατά τη ζέστη! Έτσι, δεν καθυστερήσει το ψήσιμο του και εξοικονομείς ρεύμα γιατί κλείνει η κουζίνα πιο γρήγορα!

Φίλη μας η χύτρα ταχύτητας 

Μπαμ, μπαπ σε λέω! Η χύτρα ταχύτητας μαγειρεύει τι φαγητό σου σε πολύ σύντομο χρόνο, είναι νόστιμο και έχεις κάψει το μισό του ρεύματος που θα έκαιγες υπό άλλες συνθήκες.

Η εξοικονόμηση ρεύματος δεν είναι αστείο πράγμα γιατί σύντομα δεν αποκλείεται να κληθούμε να κάνουμε πράγματα που ενδεχομένως θα βοηθήσουν να μειώσουμε τα ποσά που βλέπουμε στους λογαριασμούς μας.

Τσέκαρε και αυτά : 

Ταύρος 2023: Ερωτικές προβλέψεις για το νέο έτος

Survivor All Star : Η άγνωστη λεπτομέρεια για το ριάλιτι