ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Τη δυνατότητα να δοκιμάσουν γεύσεις από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας θα έχουν όλοι όσοι βρεθούν στο Εκθεσιακό Κέντρο «HELEXPO ΜΑΡΟΥΣΙ» από τις 24 έως τις 26 Ιανουαρίου, όπου και θα πραγματοποιηθεί η 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ The Greek Fine Food Exhibition.

Φέτος, στην έκθεση θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 350 εκθέτες, ενώ περίπτερα έχουν οκτώ από τις δεκατρείς περιφέρειες της χώρας. Σε 60.000 ανήλθαν οι επισκέπτες που περιηγήθηκαν στους εκθεσιακούς χώρους της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, νούμερο που όπως τονίζει με τον κ. Μοσχονάς κατά τη φετινή χρονιά θα ξεπεραστεί.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει σαφώς και η νέα, καλύτερη κατάσταση που διαμορφώνεται στην οικονομία της χώρας σύμφωνα με τον κ. Μοσχονά εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως «στο κομμάτι της προώθησης των Ελλήνων παραγωγών θα πηγαίνουμε όλο και καλύτερα».

Τιμωμένη περιφέρεια στην 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ είναι η Περιφέρεια Κρήτης και οι επισκέπτες της θα μπορέσουν να γευτούν αυθεντικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, παραδοσιακές συνταγές της κρητικής κουζίνας.

Στόχος της παρουσίας της Περιφέρειας Κρήτης είναι να δοθεί η δυνατότητα στους παραγωγούς, αλλά και στους επιχειρηματίες του νησιού να αναδείξουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους, προκειμένου να «χτίσουν την προστιθέμενη αξία που αναλογεί και στην ποιότητά τους».

Όσοι βρεθούν στον εκθεσιακό χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν δημιουργίες από τα χέρια γνωστών Ελλήνων chef, όπως της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, η οποία είναι και πρέσβειρα της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, του Κωνσταντίνου Μπουγιούρη, executive chef με τη συνδρομή διακεκριμένων Ελλήνων chef και pastry chef, όπως της Μυρσίνης Λαμπράκη, του Γιάννη Μπαξεβάνη, του Ηλία Σκουλά, του Παναγιώτη Μενάρδου, του Χρήστου Βέργαδου, του Χάρη Νικολούζου, του Νίκου Σταυρακάκη και πολλών άλλων. Παρουσιάζει η Εύα Παρακεντάκη.

Σημειώνεται πως τιμώμενη περιοχή εκτός Ελλάδας είναι η Νότια Ιταλία. Στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα συμμετάσχουν 27 ιταλικές εταιρίες, από μια περιοχή που αποικήθηκε στην αρχαιότητα από Έλληνες και αποτελούσε μέρος της «Μεγάλης Ελλάδας» (Magna Grecia).

Τέλος, κατά τη διάρκεια της ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα δοθεί στους παραγωγούς – εκθέτες η δυνατότητα να πραγματοποιήσουν Β2Β ραντεβού με τους αγοραστές των μεγαλύτερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ και καταστημάτων τροφίμων.