Εύα Καϊλή

Το Qatargate στο φέρεται να εμπλέκεται η Εύα Καϊλή είναι γεγονός και οι βελγικές αρχές κατάφεραν να αποκαλύψουν ένα μεγάλο σκάνδαλο το οποίο πλήττει αυτόματα την ευρωβουλή και προκαλεί τεράστιες αμφιβολίες στον κόσμο που μένει στην Ευρώπη, καθώς αμφισβητείται το έργο το οποίο μπορεί να έχουν επιτελέσει σημαντικά πρόσωπα της ευρωπαϊκής σκηνής.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Η ευρωβουλευτής κρατείται προσωρινά στις φυλακές Χοριό στην περιοχή Χάρεν, και την Τετάρτη αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα προκειμένου να καταθέσει για όσα κατηγορείται. Εκτός από την πολιτικό, κατηγορείται και ο σύντροφος της, Φραντσέσκα Τζιόρτζι και άλλα τέσσερα πρόσωπα.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν το πρώην μελός της παράταξης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αφορούν σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διαφθορά. Η ίδια αρνείται όλες τις κατηγορίες και σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ φέρεται να αφήνει αιχμές για την σύντροφο της.

Την ίδια ώρα, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αποφασίστηκε η καθαίρεση της ευρωβουλευτή και χάνει τη θέση της ως μια από τις 14 αντιπροέδρους.

Οι ελληνικές αρχές με εντολή του Χαράλαμπου Βουρλιώτη – επικεφαλής της αρχής ξεπλύματος μαύρου χρήματος –  δέσμευσαν στο σύνολο της την περιουσία της ευρωβουλευτή και ανοίγουν λογαριασμοί στην τράπεζα αυτόματα αλλά και θυρίδες. Παράλληλα, μια εταιρεία real estate δεσμεύτηκε στην οποία εταίροι είναι η ίδια και ο σύντροφος της.

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπήκε και το πόθεν έσχες και του πατέρα της.

 Το ξαφνικό “ντου” των βελγικών αρχών

Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, οι αρχές για περισσότερους από 4 μήνες ερευνούσαν αυτή την πολύ ιδιαίτερη υπόθεση καθώς υπήρχαν πολλές πληροφορίες για διαφθορά. Την Παρασκευή 9/12, οι αρχές έκαναν ντου στο σπίτι που έμενε η Εύα Καϊλή και ο σύντροφος της και φέρεται να βρέθηκαν σακούλες με χρήματα.

Η εφημερίδα Le Soir αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα της πώς ο πατέρας της και ο σύντροφος ήταν για λίγες μέρες στις Βρυξέλελς και πως ο πεθερός του κρατούσε μια βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Για αυτό και τον προσήγαγε η αστυνομία.

Πρώτα συνελήφθη ο σύντροφος της κ.Καϊλή, έπειτα μια άλλη ομάδα αστυνομικών έχει στηθεί μεταξύ του σπιτιού της ευρωβουλευτή και του ξενοδοχείου που μένει ο πατέρας της. Οι αρχές δεν μπορούσαν να μπουν στο σπίτι της γιατί έχει την ασυλία αλλά ο πατέρας της έκανε το λάθος να βγει στο δρόμο και αμέσως άνοιξαν τη βαλίτσα του. Η ασυλία άρθηκε και αμέσως μπήκαν στο διαμέρισμα για να βρουν μπροστά του και άλλα χρήματα.

Έπειτα προχώρησαν στη σύλληψη της Εύας Καϊλή και κάποιων άλλων προσώπων.

Οι πληροφορίες που βλέπουν διαρκώς τα φώτα της δημοσιότητας είναι πολλές και όλοι περιμένουν να δουν τι θα συμβεί διότι πρόκειται για ένα σκάνδαλο μεγατόνων που προκαλεί τριγμούς στην Ευρώπη!

Τσέκαρε και αυτά :

Θεωρίες συνωμοσίας : Οι “οιωνοί” του παπά Φραγκίσκου

Μαγαζιά Αθήνα : Που μπορείς να “βγάλεις” τα νεύρα σου