Ευδοκία Τσαγκλή

Η Ευδοκία Τσαγκλή ήταν μια εκ των πολλών τραυματιών που έζησε το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών από πρώτο χέρι και κατάφερε να σωθεί χάρη στην πίστη της και στις κινήσεις που έκανε για να βγει από το βαγόνι όπου ήταν επιβάτιδα.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Η παίκτρια του My Style Rocks εμφανίστηκε στην εκπομπή “Πρωταγωνιστές” και μίλησε για τη στιγμή όπου καθόταν στη θέση 104 του βαγινού 3 και ξαφνικάη ζωή της άλλαξε!

“Η 1η Μαρτίου της Αγίας Ευδοκίας ήταν εκείνη τη μέρα και με παραλαμβάνει νοσηλεύτρια που την έλεγαν Ευδοκία. Πες μου για τύχη. Κι αυτός είναι ο λόγος που είμαι εδώ, γιατί πιστεύω. Εγώ πιστεύω, για μένα η ουσία είναι η πίστη. Από τη μια λες “Θεέ μου γιατί έγινε αυτό;” και από την άλλη “Θεέ μου είμαι ζωντανός”. Πιστεύω και στη συλλογική πίστη, έχει άλλη βαρύτητα. Εδώ που φτάσαμε ας πιστέψουμε όλοι μαζί ότι αυτό δεν θα ξαναγίνει”.

Η Ευδοκία Τσαγκλή περιγράφει τη στιγμή όπου σημειώνεται το δυστύχημα και οι καταστάσεις που βίωσε ήταν συγκλονιστικές!

“Όταν συνέβη προφανώς ο κόσμος ούρλιαζε πολύ, δεν θα το ξεχάσω αυτό ποτέ. Εγώ φώναζα “όλα καλά θα πάνε, ηρεμία όλα θα πάνε καλά”. Δεν πίστεψα ούτε στιγμή ότι θα πεθάνω» συμπλήρωσε.Εγώ το ένιωσα ότι σαν να ήμουν κάπου στο σύμπαν και με κοπανούσαν. Μαυρίζουν όλα και αρχίζει ξύλο. Έφαγα το χτύπημα στο κεφάλι κουλουριάστηκα και μετά ήμουν μια μπάλα. Αν υπάρχει κάτι σε κόλαση ήταν ό,τι πιο κοντά έχω φτάσει» είπε όσον αφορά τη στιγμή της σύγκρουσης”.

Μάλιστα, στην περιγραφή της αναφέρθηκε σε μια κοπέλα η οποία ζήτησε τη βοήθεια της και συγκλονίζει με τα λόγια της!

“Σήκωσα μέταλλα, σίδερα, έβλεπα γιατί είχα φωτιά από κάτω και εκεί ήρθε η φρικαλέα σκέψη “πρέπει να βγεις από εδώ γιατί θα καείς”. Το πρώτο που έκανα ήταν να ελέγξω ότι ήμουν αρτιμελής. Θυμάμαι την αγωνία να μετακινώ σίδερα και μέταλλα, βλέπω επάνω τον ουρανό, βγαίνω και ήμουν εκεί πάνω και κάτω είχε πέτρες. Βλέπω μια κοπέλα που ούρλιαζε και πέφτει κάτω και σπάει. Βλέπω μια άλλη κοπέλα που κρέμεται από το βαγόνι και μου είπε “σώσε με, δεν θέλω να πεθάνω”.

Tσέκαρε και αυτά: