Τα χόρτα μέσα από εύκολες συνταγές μπορούν να γίνουν ένα φανταστικό έδεσμα και η παρακάτω συνταγή είναι με βλήτα και με φέτα και αυγά.
Υλικά
Εκτέλεση
-
Προετοιμάζω το τηγάνι
Ζεσταίνω σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο.
-
Σωτάρω τα υλικά
Ρίχνω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη. Ρίχνω τα βλήτα, αλατίζω, χαμηλώνω τη φωτιά και σκεπάζω το τηγάνι.
-
Μαγείρεμα
Τα αφήνω να αχνιστούν για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας 2-3 φορές. Προσθέτω στο τηγάνι το ζωμό και μαγειρεύω για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
-
Τρυπώ τα χόρτα
Με μια ξύλινη κουτάλα κάνω «τρύπες» ανάμεσα στα χόρτα και σπάω απευθείας τα αυγά.
-
Ολοκληρώνω
Σκορπίζω τη φέτα, αλάτι και χοντροσπασμένα πιπέρια, σκεπάζω το τηγάνι και μαγειρεύω για 4-5 λεπτά μέχρι να σφίξουν τα αυγά.
Τσέκαρε κι αυτά:
Γιώργος Ζώης: Συνέντευξη του γνωστού ηθοποιού στο Citynow
Βάσια Μαυράκη: Το πολιτικό μέλλον Κασσελάκη-Μητσοτάκη σύμφωνα με τα άστρα