Μία από τις πλέον εύκολες συνταγές ιδανική για τη Δευτέρα είναι οι φακές με λεμόνι και τζίντζερ που θα σας ξετρελάνει.
Ιδιαίτερη Συνταγή για Φακές με Λεμόνι και Τζίντζερ
Υλικά:
- 500 γρ. φακές ψιλές
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 2 καρότα, κομμένα σε κύβους
- 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- Χυμός από 2 λεμόνια
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. κουρκουμάς
- 1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο (για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση:
- Βράσιμο Φακών: Ξεπλύνετε καλά τις φακές και βράστε τις σε νερό για 10 λεπτά. Σουρώστε και αφήστε στην άκρη.
- Σοτάρισμα Υλικών: Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τον κουρκουμά και το κόκκινο πιπέρι.
- Μαγείρεμα: Προσθέστε τις φακές στην κατσαρόλα, μαζί με το φύλλο δάφνης. Ρίξτε νερό μέχρι να καλυφθούν οι φακές και αφήστε να σιγοβράσουν για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθήκη Λεμονιού: Όταν οι φακές είναι έτοιμες, αφαιρέστε το φύλλο δάφνης. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
- Σερβίρισμα: Σερβίρετε τις φακές ζεστές, γαρνιρισμένες με φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό. Συνοδεύστε με ζεστό ψωμί ή κρουτόν.
Αυτή η συνταγή συνδυάζει την παραδοσιακή γεύση με φρέσκες, αρωματικές νότες, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο πιάτο που θα ενθουσιάσει.
Τσέκαρε κι αυτά:
Κολωνός Μαγαζιά: Η μπουγάτσα του Μακεδόνα
Μάρμαρα: Πώς να επαναφέρετε την παλιά γυαλάδα τους