Φακές

Μία από τις πλέον εύκολες συνταγές ιδανική για τη Δευτέρα είναι οι φακές με λεμόνι και τζίντζερ που θα σας ξετρελάνει.

Ιδιαίτερη Συνταγή για Φακές με Λεμόνι και Τζίντζερ

Υλικά:

  • 500 γρ. φακές ψιλές
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 2 καρότα, κομμένα σε κύβους
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. κουρκουμάς
  • 1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο (για το γαρνίρισμα)

Εκτέλεση:

  1. Βράσιμο Φακών: Ξεπλύνετε καλά τις φακές και βράστε τις σε νερό για 10 λεπτά. Σουρώστε και αφήστε στην άκρη.
  2. Σοτάρισμα Υλικών: Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τον κουρκουμά και το κόκκινο πιπέρι.
  3. Μαγείρεμα: Προσθέστε τις φακές στην κατσαρόλα, μαζί με το φύλλο δάφνης. Ρίξτε νερό μέχρι να καλυφθούν οι φακές και αφήστε να σιγοβράσουν για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθήκη Λεμονιού: Όταν οι φακές είναι έτοιμες, αφαιρέστε το φύλλο δάφνης. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
  5. Σερβίρισμα: Σερβίρετε τις φακές ζεστές, γαρνιρισμένες με φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό. Συνοδεύστε με ζεστό ψωμί ή κρουτόν.

Αυτή η συνταγή συνδυάζει την παραδοσιακή γεύση με φρέσκες, αρωματικές νότες, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο πιάτο που θα ενθουσιάσει.

Τσέκαρε κι αυτά:

Κολωνός Μαγαζιά: Η μπουγάτσα του Μακεδόνα

Μάρμαρα: Πώς να επαναφέρετε την παλιά γυαλάδα τους