Εύκολες συνταγές

Το Κριθαρότο με λαχανικά είναι μία από τις εύκολες συνταγές που μπορεί να φτιάξει ο καθένας και μάλιστα μία γρήγορη συνταγή.

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Πλένω τα λαχανικά και τα κόβω όλα σε μέτριους κύβους. Καθαρίζω το κρεμμύδι και το κόβω σε μέτριους κύβους. Ψιλοκόβω το σκόρδο και κόβω τα ντοματίνια στη μέση.

  2. Σε μια κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρω για 2 λεπτά. Προσθέτω τον πελτέ και τον αφήνω να καβουρδιστεί για 1 λεπτό. Ρίχνω όλα τα λαχανικά (μελιτζάνα, κολοκύθι, πιπεριές) και σοτάρω για 6-7 λεπτά ανακατεύοντας.

  3. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το κριθαράκι. Ανακατεύω για 1 λεπτό και σβήνω με το κρασί. Το αφήνω να βράσει και να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω το ζωμό. Προσθέτω το τσίλι και το ζωμό σε 2 δόσεις και αφήνω να μαγειρευτεί για 25 λεπτά. Προσθέτω τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και ανακατεύω. Ρίχνω το πετιμέζι και τη φέτα θρυμματισμένη. Σερβίρω αμέσως.

    Τσέκαρε κι αυτά: