Από τις πιο εύκολες συνταγές είναι η παρακάτω και μπορεί να γίνει με διάφορες παραλλαγες, αλλά και με προσωπικές προσθήκες λαχανικών ανάλογα με τα γούστα σας.
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τα ζυμαρικά και τα βράζω al dente. Κρατάω λίγο από το νερό του βρασμού, τα σουρώνω και τα διατηρώ ζεστά.
Πλένω τις μελιτζάνες και τις κόβω πρώτα σε λεπτές, στρογγυλές φέτες και κατόπιν σε 2-3 κομμάτια. -
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και πασπαλίζω με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνω τις μελιτζάνες και τις τηγανίζω μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μοσχομυρίσει, ρίχνω το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ.
-
Βάζω το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και προσθέτω 1 κουτάλα από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά.
Ρίχνω το μείγμα στο τηγάνι με τις μελιτζάνες και προσθέτω απευθείας τις βρασμένες πένες. Ανακατεύω απαλά και προσθέτω τον δυόσμο και την γραβιέρα. Πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.