ΕΖΑ

Η ΕΖΑ – ή διαφορετικά Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης – αποτελεί τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία μπύρας σε όλη την Ελλάδα και διανύει τον 31ο χρόνο λειτουργίας της. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Αταλάντη και διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα παραγωγής, σεβόμενη πάντα τον φυσικό πλούτο.

Το 2003, μετά από 14 χρόνια από την ίδρυση της, η εταιρεία περνάει σε ελληνικά χέρια και συγκεκριμένα στην οικογένεια Συριανού, η οποία είχε ήδη εξαγοράσει τις μετοχές της γερμανικής θυγατρικής εταιρείας, υπό τη μορφή management buy out.

Καταλυτικός παράγοντας για τη λειτουργία της επιχείρησης είναι οι άνθρωποί της. Η ΕΖΑ επενδύει σε σημαντικό βαθμό στο εργατικό δυναμικό της και φροντίζει η διαδικασία παραγωγής όλων των ειδών μπύρας να γίνεται με μεράκι.

Ξεκινώντας την πορεία της η εταιρεία πριν πάρει το τωρινό όνομά της, το 1996 παράγει το πρώτο της ελληνικό σήμα, PILS HELLAS. H PILS HELLAS αποτελεί μέχρι και σήμερα μία σταθερή επιλογή στους Έλληνες καταναλωτές, γεγονός που αποδεικνύει τη διαχρονικότητα της ΕΖΑ στην καρδιά των πελατών της.

Το 2012 η ΕΖΑ εξελίσσεται και λανσάρει τη νέα μπύρα της με όνομα “Blue Island”, η οποία είναι εμπνευσμένη από το ελληνικό καλοκαίρι, ενώ το 2013 προχωρά στην κυκλοφορία της ΕΖΑ Premium Pilsener, η οποία ανταγωνίζεται με μεγάλη επιτυχία τις καλύτερες μπύρες της αγοράς.

Συνεχίζοντας, το 2015 η εταιρεία μας συστήνει 2 νέες μπύρες: την Odyssey Red & την Odyssey White και το 2017 κυκλοφορεί μία ακόμη μπύρα – την Fine Lager -, η οποία έρχεται να ανταγωνιστεί επάξια Lager μπύρες άλλων εταιρειών.

Φτάνουμε στο 2018, κι η εταιρεία εντοπίζει το μεγάλο κενό στην αγορά και δημιουργεί την ΕΖΑ Alcohol Free, μία ποιοτική ελληνική πρόταση στην κατηγορία της μπύρας χωρίς αλκοόλ. Παράλληλα, ολοκληρώνει τη σειρά Odyssey με την Odyssey Dark, η οποία φημίζεται για το βελούδινη γεύση και το καστανό της χρώμα.

Η ΕΖΑ αποτελεί αξιοσημείωτο παράδειγμα ελληνικής εταιρείας, καθώς τα τελευταία χρόνια κατακτά ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο της ελληνικής αγοράς. Καθημερινά μπαίνει στα σπίτια χιλιάδων Ελλήνων, οι οποίοι στην ΕΖΑ βλέπουν μία εταιρεία που λειτουργεί σεβόμενη τον φυσικό πλούτο της χώρας και που δίνει έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα.

@vangeliskafasis, Travel & Fashion enthusiast