Facebook

Παγκόσμιο σάλο προκαλεί η είδηση ότι τα στοιχεία λογαριασμών για περισσότερους από 530 εκατομμύρια χρήστες του Facebook διέρρευσαν.

Η διαρροή έγινε από την αδυναμία μιας λειτουργίας της πλατφόρμας πριν από το 2019, αλλά πρόσφατα αυτά τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν, ενώ το Facebook από την πλευρά του δεν σκοπεύει να προβεί σε καμία ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα αριθμοί τηλεφώνων και άλλες λεπτομέρειες από λογαριασμούς χρηστών ήταν διαθέσιμοι σε μια δημόσια βάση δεδομένων. Το Facebook ανέφερε, σε μια ανάρτηση σε μπλογκ χθες, ότι «κακόβουλοι παράγοντες» απέκτησαν πρόσβαση στα δεδομένα πριν από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ακόμα και ο εκπρόσωπο του Facebook δήλωσε πως δεν είναι σίγουρος για το ποιοι χρήστες θα έπρεπε να ενημερωθούν, αλλά διευκρίνισε πως η πλατφόρμα επέλυσε το πρόβλημα μόλις το αναγνώρισε εκείνη την περίοδο.

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν δεν περιλαμβάνουν οικονομικά στοιχεία, στοιχεία σχετικά με την κατάσταση υγείας του χρήστη ούτε κωδικούς πρόσβασης, σύμφωνα με το Facebook. Εντούτοις, τα δεδομένα που διέρρευσαν θα μπορούσαν να παράσχουν πολύτιμες πληροφορίες για χάκινγκ ή άλλες δόλιες χρήσεις.