Facebook

Πώς θα το πίστευε ότι ο “Πατριάρχης” των social media, που είναι το Facebook θα ερχόταν κάποια ημέρα που θα άλλαζε όνομα και μάλιστα το νέο όνομα θα είχε και ελληνικές ρίζες.

Ο ιδρυτής του Faceboob, Μαρκ Ζούκεμρπεργκ το ανακοίνωσε και άρα ισχύει ότι η μητρική εταιρεία δηλαδή το Facebook, θα αλλάξει όνομα και πλέον θα αποκαλείται Meta, το οποίο προέρχεται από την ελληνική λέξη “Μετά” και αυτό προκειμένου να δώσει το σύνθημα ότι έχουν να γίνουν πολλά “μετά”.

Με αυτό τον τρόπο το μεγάλο αφεντικό του Facebook θέλει να δείξει πως πλέον το μέσο θα ανταποκρίνεται σε όλες τις δραστηριότητες και κυρίως στις νέες που έχουν να κάνουν με την εικονική πραγματικότητα.

Ωστόσο, για να ξέρετε και εσείς όλες οι άλλες οι υπηρεσίες του Facebook θα παραμείνουν ίδιες στην ονομασία.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτό που μάθαμε για το Facebook, από τον Μάρκ Ζούκεμπεργκ. Λίγα λεπτά πριν τη μεγάλη είδηση ο ίδιος είχε παρουσιάσει το metaverse ή αλλιώς μετασύμπαν, το οποίο θεωρείται το μέλλον του internet.

Μέσα από αυτό το μετασύμπαν οι άνθρωποι πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδρούν, να διασκεδάζουν και να εργάζονται μέσω της εικονικής πραγματικότητας.

Bέβαια για πολλούς αυτή η κίνηση από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει μοναδικό στόχο να θολώσει τα νερά και είναι μία εικόνα αντιπερισπασμού, προκειμένου να κοπάσει ο θόρυβος για τις καταγγελίες περί παραπληροφόρησης και διαρροών του απορρήτου των δεδομένων των χρηστών.