Φαγητό Αθήνα

Φαγητό Αθήνα

: Το εστιατόριο Μπαλκόνι στις Κυκλάδες αποτελεί έναν από τους πιο κομψούς χώρους με μαγευτική θέα στην Αθήνα, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Καρέα στον Βύρωνα.

Πρόκειται για έναν ευλογημένο χώρο πραγματικά, αφού ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δει από τον Λυκαβηττό, την Πάρνηθα, το κέντρο της Αθήνας μέχρι και τον Πειραιά και τη θάλασσα του Αργοσαρωνικού.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Με αυτή τη θέα που βρίσκεται μόλις στα 10 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν πιάτα με ψάρι ή κρέας, απόλυτα προσεγμένα και με ένα εξαιρετικό food design, αλλά και μοναδικά cocktails που κυριολεκτικά δεν πρόκειται να τα βρείτε ποτέ!

Η ιστορία του εστιατορίου Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Στη Σχοινούσα των Μικρών Κυκλάδων ξεκινά η ιστορία του εστιατορίου Μπαλκόνι στις Κυκλάδες και της οικογένειας Κωβαίου με τη μητέρα Κυρά-Ποθήτη στο πρώτο εστιατόριο της οικογένειας, από το 1992, να ετοιμάζει με φροντίδα και μεράκι πιάτα με ντόπια προϊόντα από το περιβόλι, τη φάρμα και τη βάρκα τους.

Οι γιοί της προχωρούν ενά βήμα πιο πέρα μεταφέροντας στην Αθήνα την εμπειρία και την αγάπη τους για την τοπική κουζίνα και τις πρώτες ύλες των Κυκλάδων δημιουργώντας το Μπαλκόνι στις Κυκλάδες το 2010.

Στον προσεγμένο, άνετο και μοντέρνο εσωτερικό χώρο, το ξύλο, η πέτρα και το λευκό των Κυκλάδων, συνδυάζονται αρμονικά και ανεπιτήδευτα με την τεράστια γυάλινη επιφάνεια που προσφέρει υπέροχη θέα στην πόλη, την οποία απολαμβάνετε ανεμπόδιστα ακόμη και από το τελευταίο τραπέζι.

Μοναδικές γεύσεις στο Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Ελληνικές γεύσεις με έμφαση στο φρέσκο ψάρι, τα θαλασσινά, αλλά και με επιλεγμένα κρέατα, θα απολαύσετε στον υπέροχο αυτό χώρο, αλλά και με εξαιρετικές πρώτες ύλες που έρχονται κυρίως από τις Κυκλάδες και τη Σχοινούσα.

Μερικά από τα φαγητά που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χάσετε είναι το καρπάτσιο από φρέσκο ψάρι ημέρας, ταρτάρ από τόνο με κάπαρη και μαυροσούσαμο, ταραμοσαλάτα μους από λευκό ταραμά με τρίμμα αβγοτάραχου & χειροποίητα κράκερς από μελάνι σουπιάς, βιολογική φάβα Σχοινούσας, μπρουσκέτα σαρδέλας σε χειροποιητο ψωμί, πέστο μαϊντανού και πίκλα πράσινου μήλου, καπνιστό χέλι με σάλτσα εσπεριδοειδών & φοινόκιο τουρσί, κριθαρότο με ροφό.

Τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που δοκιμάσαμε οι ίδιοι και μαγευτήκαμε και ειδικά το κριθαρότο με ροφό μας άφησε με το στόμα ανοιχτό και με τα στομάχια πολύ πολύ γεμάτα!

by Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Τσέκαρε και αυτά: