Φαγητό Χαλάνδρι

Φαγητό Χαλάνδρι : Βράδυ Πέμπτης και αποφασίσαμε να πάρουμε την παρέα μας και να βγούμε γιατί η πολλή δουλειά… τρώει τον αφέντη και αποφασίσαμε να βρεθούμε στο “Φιλέρι” καθώς μας είχαν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια αγαπημένα πρόσωπα και θέλαμε να φάμε καλό φαγητό! Και μας αποζημίωσε με το παραπάνω!

ad

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ 

Το “Φιλέρι” είναι ένα εστιατόριο το οποίο βρίσκεται στη Λεωφόρο Πεντέλης 109, και μπορείς να βρεθείς σε αυτό είτε παίρνοντας το αυτοκίνητο σου (μην ανησυχείς, θα παρκάρεις πολύ εύκολα) , είτε με τα ΜΜΜ μιας και είναι σε πολύ κεντρικό σημείο. Και πίστεψε μας, θα περάσεις μοναδικά!

Έξω από το εστιατόριο υπάρχουν όμορφα λουλούδια τα οποία σε καλωσορίζουν στην είσοδο και μπαίνοντας νιώθεις τη cozy ατμόσφαιρα που σε προετοιμάζει για το εξαιρετικό φαγητό το οποίο θα απολαύσεις.

Το μαγαζί διαθέτει εξωτερικό και εσωτερικό χώρο, τα τραπέζια δεν είναι στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο (μπορείς να πάρεις μια ανάσα και δε νιώθεις πως οι διπλανοί σου, σε “πνίγουν” με την παρουσίασ τους), και η διακόσμηση θυμίζει ένα όμορφο σαλέ το οποίο είναι για όλες τις εποχές του χρόνου! Πρόκειται για έναν πολυτελή χώρο ο οποίος σε υποδέχεται όπως πρέπει… Με ζεστασιά και αγάπη.

Το προσωπικό είναι εξαιρετικό και σε καλωσορίζει με ζεστό χαμόγελο και ένα platter με ζεστό, ψημένο ψωμί και το κρασί που θα επιλέξεις να δοκιμάσεις!

Και ξεκινά το πολύ καλό! Το φαγητό στο “Φιλέρι” δεν είναι εύκολο να στο περιγράψουμε με πολλά λόγια καθώς είναι μοναδικό και μας προκάλεσε πολλά συναισθήματα τα οποία ήταν όλα θετικά!

Το πρώτο πιάτο που δοκιμάσαμε ήταν μια εξαιρετική χορτόσουπα με κρουτόν σε βελουτέ υφή, η οποία ήταν “όνειρο” και μας προετοίμασε για όλα τα υπόλοιπα πιάτα τα οποία ήρθαν στη συνέχεια.

Στη συνέχεια δοκιμάσαμε δυο εξαιρετικές σαλάτες : την Ανάμεικτη (λάχανο, καρότο, σέλινο, καλαμπόκι, σταφίδες, πράσινο μήλο, βινεγκρέτ μέλι – μουστάρδα) και τη “Φιλέρι” (μαρούλι, ρόκα, ντοματίνια, προσούτο, φιλέ αμυγδάλου, flakes παρμεζάνας και βινεγκρέτ μελιού). Απλά εξαιρετικές και “πληθωρικές”.

Έπειτα έφτασε στο τραπέζι μας ένα μοσχομυριστό ριζότο με μανιτάρια το οποίο είχε χύλωσει με τον πιο σωστό τρόπο και μας πήρε το μυαλό! Στο τραπέζι μας προσγειώθηκε και ένα πιάτο το οποίο είχε φέτα αλλά όχι έτσι απλή… Ήταν τυλιγμένη με φύλλο και η σάλτσα από ντοματίνια που τη συνόδευε ήταν εξαίσια.

Αφού απολαύσαμε τα παραπάνω εδέσματα, στο τραπέζι κατέφτασε μια πολύ καλά κομμένη ταλιάτα η οποία συνοδευόταν από ψητά λαχανικά και πατάτες – wedge. Το κρέας ήταν τόσο καλά ψημένο που θέλαμε να φάμε άλλα τέσσερα πιάτα! Μαζί με την ταλιάτα, εμφανίστηκε και το πιάτο που περιείχε ψαρονέφρι με φρέσκα μανιτάρια, κρασί μαυροδάφνη και πατάτες baby και ήταν σοκ, καθώς η σάλτσα είχε δέσει μοναδικά και ήταν μια έκρηξη γεύσεων στον ουρανίσκο.

Το τελευταίο πιάτο ήταν αρκετά ιδιαίτερο καθώς ήταν κοντοσούβλι κοτόπουλο το οποίο ήταν απλωμένο σε μια μίνι σούβλα και συνοδευόταν από πατάτες και ψητά λαχανικά! Υπέροχη παρουσίαση και πολύ νόστιμο!

Ηighlight του τραπεζιού ήταν αναμφισβήτητα η σπιτική σπανακόπιτα που δοκιμάσαμε και δεν έβγαλε κανείς άχνα διότι την απολάμβανε γιατί του θύμιζε αυτή της γιαγιάς του!

Στο “Φιλέρι” η βραδιά δεν “κλείνει” αν δεν δοκιμάσεις ένα από τα γλυκά που δημιουργούνται στο μαγαζί! Και έφτασαν στο τραπέζι μας ένα μιλφέιγ με αφράτο φύλλο και κρέμα patisserie, χαλβάς σιμιγδαλένιος αρωματισμένος με πορτοκάλι και ένα… γλαστράκι! Ένα γλαστράκι το οποίο περιείχε μους σοκολάτας και πράγματα τα οποία δε θα στα αποκαλύψουμε γιατί πρέπει να το δοκιμάσεις! Ήταν όλα πεντανόστιμα!

Περάσαμε τέλεια και σίγουρα θα το κάνουμε στέκι μας, διότι έχει πολύ καλό φαγητό, οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι ξεκάθαρο πως είναι πολύ καλές και καλά διαλεγμένες και οι τιμές είναι πολύ προσιτές.

Είναι μια εξαιρετική επιλογή για εσένα που αγαπάς το καλό φαγητό και σου αρέσει να νιώθεις πως βρίσκεσαι ανάμεσα σε φίλους και οικογένεια.

Τσέκαρε και αυτά: 

Ad