Φαγητό Ερυθραία

Φαγητό Ερυθραία: Μπορεί τα βόρεια προάστια σαν τοποθεσία να μην σου δημιουργούν τη διάθεση για ψάρι, αλλά υπάρχουν οι καλύτερες ψαροταβέρνες.

 

Και μία τέτοια super ψαροταβέρνα βρήκαμε στη Νέα Ερυθραία και κυριολεκτικά ενθουσιαστήκαμε, αφού τόσο το περιβάλλον όσο και οι μεζέδες που δοκιμάσαμε ήταν “ποίημα”.

Μπορεί να είναι λίγα μόλις μέτρα από τον πιο κεντρικό δρόμο στη Νέα Ερυθραία, αλλά η ψαροταβέρνα “Η Καλή Παρέα” βρίσκεται σε ένα σημείο ήσυχο που κάποιες φορές νιώθεις σαν να μην βρίσκεσαι καν στην Αθήνα.

Και περνάμε στο κύριο μενού αυτού του υπέροχου σημείο! Η υπεύθυνη του μαγαζιού η κα Μπέλλα που είναι και η ψυχή της Καλής Παρέας δεν θα σέρβιρε ποτέ κάτι που δεν είναι Α΄ ποιότητα. Για αυτό και πολλές φορές θα την ακούσετε να σας λέει ότι ο συγκεκριμένος μεζές δεν υπάρχει σήμερα. Και αυτό γιατί δεν σερβίρει κάτι λιγότερο ποιοτικό από το άριστο!

Το σίγουρο είναι πως πρέπει να δοκιμάσετε τα καλαμαράκια και τα θράψαλα! Και μπορεί να νομίζετε πως τα τηγανιτά είναι βαρύ φαγητό, αλλά όχι στο συγκεκριμενο μαγαζί. Δεν μάθαμε ποτέ το μυστικό που τηγανίζει η κυρία Μπέλλα, αλλά όλα τα τηγανιτά της είναι κυριολεκτικά αφρός! Καθόλου βαρύ, καμία αίσθηση λαδίλας και απλά γευστικότατο.

Σαρδέλες και γαύρος του ονείρου! Μπορεί κάποιος κυριολεκτικά να καταναλώσει κοπάδια και θα ενθουσιαστεί με τη νοστιμιά τους! Από το τραπέζι σας επίσης δεν πρέπει να λείπει το σαγανάκι γαρίδες που έχει μία πυκνή αίσθηση στο στόμα με την ντομάτα να μην γίνεται σχεδόν καθόλου αισθητή.

Από τα απαραίτητα που δεν μπορείτε να φύγετε εάν δεν δοκιμάσετε στην ψαροταβέρνα Η Καλή Παρέα (Φαγητό Ερυθραία) είναι το λαβράκι που λιώνει στο στόμα και μην ξεχάσετε επίσης την ταραμοσαλάτα. Είναι μία ιδιαίτερη συνταγή που δεν θυμίζει τίποτα από όσα μέχρι τώρα ξέρουμε.

Και όταν δοκιμάσετε όλα αυτά μην ξεχάσετε να ευχαριστήσετε την κυρία Μπέλλα! Ένας γλυκύτατος άνθρωπος.

Διεύθυνση: Ηρώων Πολυτεχνείου 14 Νέα Ερυθραία
Τηλέφωνο: 210 6252290

by Praxitelis Sarantopoulos

Τσέκαρε κι αυτό:

Rihanna : Η νεότερη δισεκατομμυριούχος