Notre Maison

Notre Maison: Όλο το καλοκαίρι η ομάδα του Citynow.gr έκανε “τουρνέ” σε πολλές περιοχές της χώρας και μέσα σε αυτές ήταν κι η Γιάλοβα, μια καταπληκτική παραθαλάσσια περιοχή της Μεσσηνίας – ακριβώς δίπλα από τη γνωστή.. Βοϊδοκοιλιά.

Κάνοντας, λοιπόν, πρώτα το μπανάκι μας στη Βοϊδοκοιλιά, κάποια στιγμή το αίσθημα της πείνας φούντωσε για τα καλά, και είπαμε να επισκεφθούμε τελικά τη Γιάλοβα για να βρούμε κάτι όμορφο και με θέα τον κόλπο της Πύλου για να φάμε.

Περπατώντας στα πλακόστρωτα σοκάκια της περιοχής, ξετρελαθήκαμε με το ειδυλλιακό τοπίο και την αισθητική των μαγαζιών που βρίσκονταν κατά μήκος της παραλιακής.

Πραγματικά, ήταν λες και βρισκόμασταν σε νησί!

Αφού κάνουμε τη βόλτα μας και περάσαμε από εξονυχιστικό έλεγχο όλα τα μαγαζιά, αποφασίσαμε να κάτσουμε σε ένα εστιατόριο με όνομα “Notre Maison”.

Το “Notre Maison” μάς έκανε κατευθείαν την εντύπωση μόλις το είδαμε λόγω της διακόσμησης του εστιατορίου με τις καταπληκτικές βαριές ξύλινες τραπεζαρίες με μάρμαρο και το menu που αναγραφόταν σε μια ταμπέλα με neon φωτάκια.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Real cooking for real people Definitely Stavros and his pan…..

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Notre_Maison_Gialova (@notremaisongialova) στις

Όταν καθίσαμε, ήρθε μια ευγενέστατη κοπέλα να μας καλησπερίσει και να μας σερβίρει κρύο νερό. Αμέσως μετά, αφού πήραμε λιγάκι το χρόνο μας και τακτοποιηθήκαμε, ήρθε ένας εκ των ιδιοκτητών, μας καλησπέρισε και μας ανέφερε το menu της ημέρας, καθώς κάθε μέρα ανανεώνεται.

Αγχωθήκαμε λιγάκι για τιμές, αλλά με το που ρωτήσαμε το παιδί για το τι παίζει, μάς ανέφερε αναλυτικά όλα τις τιμές των φαγητών και μείναμε με το στόμα ανοιχτό… Ήταν πολύ οικονομικά!

Στη συνέχεια, αποφασίσαμε ο καθένας από ένα πιάτο, παραγγείλαμε από μια παγωμένη μπύρα και περιμέναμε μέχρι να έρθουν τα φαγητά μας.

Ξαφνικά, εκεί που απολαμβάναμε τη θέα με το ηλιοβασίλεμα να βυθίζεται μέσα στα νερά του κόλπου της Πύλου, ήρθε η κοπέλα που μας σέρβιρε στην αρχή με τα φαγητά μας.

Αμέσως όλοι κοιταχτήκαμε μεταξύ μας.. Οι μερίδες στα πιάτα ήταν τεράστιες και η μυρωδιά που ερχόταν στη μύτη μας από κάθε πιάτο ήταν μεθυστική.

Ο μουσακάς, το αρνάκι με το ρύζι, οι πένες με την πέστροφα και το μοσχαράκι με τις πατάτες… Ήταν πραγματικά όλα απολαυστικότατα.

View this post on Instagram

#fish #gialova #sea

A post shared by Notre_Maison_Gialova (@notremaisongialova) on

Όταν επιτέλους “καθαρίσαμε” τα πιάτα, η σερβιτόρα με το χαμόγελο πάντα στα χείλη τα μάζεψε και στην επιστροφή έφτασε με ατομικά κεράσματα τύπου brownies για τον καθένα μας.

View this post on Instagram

#chocolate #cake

A post shared by Notre_Maison_Gialova (@notremaisongialova) on

Μετά από αυτό το “γλυκό” τελείωμα, ζητήσαμε λογαριασμό. Πληρώσαμε από 14 ευρώ το άτομο – μια τιμή εξαιρετική.

* Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να διευκρινήσουμε ότι στην παρέα ήμασταν 4 άτομα

Εάν βρεθείτε ποτέ στην περιοχή της Μεσσηνίας, τότε αξίζει να επισκεφθείτε τη Γιάλοβα και να φάτε στο θεσπέσιο μαγαζί “Notre Maison”.