: Ένα μοναδικό ταξίδι στη Νέα Ορλεάνη σου υπόσχεται το νέο στέκι στο Μικρολίμανο, NOLA και δηλώνουμε “ερωτευμένοι” με τον τρόπο που παρουσιάζεται στον κόσμο η Creaole και η Cajun κουζίνα.
Φτάνοντας στο Μικρολίμανο και πιο συγκεκριμένα στην Ακτή Κουμουνδούρου, θα δεις ένα μαγαζί το οποίο δεν μοιάζει με κανένα άλλο καθώς η αισθητική του παραπέμπει στη φιλοσοφία του Αμερικανικού Νότου. Αμέσως αντιλαμβάνεσαι από τα vibes που εκπέμπει πως θα ζήσεις κάτι μοναδικό. Και δεν πρέπει να περιμένεις πολύ, αφού θα κάνεις ένα γευστικό ταξίδι του οποίου όμοιο δεν έχεις ξαναζήσει.
Έχεις δυο επιλογές! Είτε να καθίσεις στη μια πλευρά του μαγαζιού όπου δεσπόζει το μπαρ το οποίο θυμίζει τα μυστικά μπαράκια όπου διασκέδαζαν οι κάτοικοι της Λουιζιάνα και χόρευαν υπό τους ήχους της jazz μουσικής, είτε να καθίσει στο παραλιακό σημείο όπου είναι πιο chill η κατάσταση και μπορείς να αγναντεύεις τη θάλασσα. Όπου και να καθίσεις είναι σούπερ!
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Εμείς επιλέξαμε να δώσουμε ραντεβού με την παρέα μας το απογευματάκι όπου είχε “πέσει” ο ήλιος και καθίσαμε προς “παραλία μεριά”.
Αμέσως μας υποδέχτηκε το προσωπικό του NOLA με πλατύ χαμόγελο, μας οδήγησαν στο τραπέζι μας και ξεκινήσαμε να διαβάζουμε τον κατάλογο με το μενού! Και ειλικρινά δεν ξέραμε τι να πρωτοδιαλέξουμε αφού όλα τα πιάτα ήταν τόσο ξεχωριστά και σχεδόν άγνωστα για εμάς που δεν είχαμε ασχοληθεί ενεργά με την κρεολικη κουζίνα! Ωστόσο, είχαμε καλούς καθοδηγητές αφού οι άνθρωποι του NOLA ήξεραν ακριβώς τι να μας προτείνουν με βάση τις γεύσεις που αγαπάμε στην καθημερινότητα μας.
Η κρεολική κουζίνα φημίζεται για τις επιρροές που έχει από άλλες κουζίνες στον κόσμο όπως είναι η γαλλική, η ισπανική, η αφρικανική και η ινδιάνικη. Χρησιμοποιούνται υλικά τα οποία μπορεί να δημιουργούν “ανορθόδοξους συνδυασμούς” αλλά για κάποιον λόγο ταιριάζουν ιδανικά μεταξύ τους. Και χάρη στο NOLA ανακαλύψαμε όλους αυτούς τους συνδυασμούς.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ξεκινήσαμε το δείπνο μας με δυο σαλάτες: την Crab salad η οποία περιείχε μπλε καβούρι, γαλλική σαλάτα, πίκλα σέλερι, καλαμπόκι, κρουτόν, εσαλότ και coconut ranch sauce και τη Southern Pecan salad η οποία περιείχε καρύδια πεκάν, πράσινη σαλάτα, μπλε τυρί, σταφύλια, μπέικον, θρυμματισμένο καλαμποκόψωμο και vinegraitte από κεράσι και πεκάν. Και οι δυο σαλάτες ήταν… τρομερές! Και δε σου κάνουμε πλάκα! Ήταν τρομερά νόστιμες και μας προετοίμαζαν κατάλληλα για τα επόμενα πιάτα!
Στη συνέχεια έφτασαν στο τραπέζι μας πιάτα… προσωπικότητας! Το κάθε πιάτο που “κάθισε” στο τραπέζι μας ήταν απλά μοναδικό!
Θα στα αναλύσουμε με μια μικρή λίστα γιατί πήραμε πολλά και πρέπει να τα ξεχωρίσουμε σωστά:
Bone Marrow – Μεδούλι με μαρμελάδα μπέικον, σπόρους μουστάρδας και μπλε τυρί το οποίο έλιωνε στο στόμα και ταιριάζει άψογα με μαύρη μπύρα!
Spisy Mussels – Μύδια με φρέσκo κρεμμύδι, τσίλι, λουκάνικο andouille και sour cream για όσους αγαπούν τα καυτερά και θέλουν να δοκιμάσουν ένα διαφορετικό στιλ μαγειρέματος των μυδιών!
Jambalaya – Ρύζι με γαρίδες , καπνιστό λουκάνικο andouille, κοτόπουλο, μπάμια τουρσί και μπαχαρικά cajun! Θα πάθεις σοκ με τους συγκεκριμένους συνδυασμούς των υλικών! Ποια παέγια και πράσινα άλογα!
Boudin Balls – Πέντε μπαλίτσες με χοιρινό, ρύζι, λαχανικά και σάλτσα ρεμουλάντ! Αν νόμιζες πως το χοιρινό μαγειρεύεται με συγκεκριμένους τρόπους, αυτό το πιάτο θα σε κάνει να σκεφτείς τελείως διαφορετικά την κατάσταση!
Pork Belly – Ένα πιάτο με σιγαμαγειρεμένη πανσέτα, μορχέλες και κρεμώδη σάλτσα η οποία περιέχει burbon! Το crispyness της πανσέτας είναι απλά ονειρικό και θα το λατρέψεις αυτό το πιάτο!
Spare ribs – Τα καραμελωμένα παϊδάκια της καρδιάς μας με BBQ! Απλά υπέροχα και πολύ τρυφερό το κρέας!
Alabama Chicken – Ψητό μπούτι κοτόπουλο με white sauce barbecue! Ήταν τόσο καλά μαγειρεμένο και αρμονικό πιάτο!
Σε αυτό το σημείο να σου πούμε πως το κάθε πιάτο μπορείς να το συνοδέψεις με siders όπως είναι ο πουρές πατάτας (πρέπει να τον δοκιμάσεις ), ο πουρές γλυκοπατάτας και το ΕΠΙΚΟ cream corn το οποίο είναι καλομαγερεμένο καλαμπόκι με κρέμα, το οποίο θεωρείται ένα από staples της κρεολικής κουζίνας και οι κάτοικοι της Λουιζιάνας το μαγειρεύουν σε διάφορες γιορτές σε μεγάλες κατσαρόλες.
Η “προσωπικότητα” της Νέας Ορλεάνης παρουσιάστηκε με τον καλύτερο τρόπο μέσω των πιάτων που δοκιμάσαμε στο NOLA και πρέπει οπωσδήποτε να το επισκεφτείς αν αναζητάς ψαγμένες γεύσεις οι οποίες θα ταξιδέψουν τις γευστικές σου “ανησυχίες” σε άλλους γαλαξίες.
Όπως πάντα, ένα σωστό δείπνο κλείνει με ένα καλό γλυκό! Και αφού απολαύσαμε το φαγητό μας πίνοντας μπιρίτσες και κοκτέιλ – έχει εξαιρετικό cocktail list το οποίο περιλαμβάνει ποτά τα οποία πάλι δε συναντάς παντού – έφτασε η ώρα για… αμαρτίες!
Το ΝΥ cheesecake είναι σίγουρα ένα από τα γλυκά που πρέπει να δοκιμάσεις καθώς περιλαμβάνει bourbon salted caramel και παγωτό λευκής καραμελωμένης σοκολάτας! Ένα πολύ ιδιαίτερο γλυκό το οποίο θα μπορούσαμε να τρώμε κάθε μέρα όλη μέρα! Επίσης, δοκιμάσαμε το “Peanutbutter and jelly” το οποίο περιέχει crumble από φιστίκι, μια εξαιρετική μαρμελάδα κόκκινων φρούτων και namelaka φυστικοβούτυρο. Ένα πολύ δροσερό γλυκό το οποίο είχε εξαιρετική ισορροπία αφού η μαρμελάδα είχε την κατάλληλη οξύτητα για να ταιριάξει με την κρέμα του φυστικοβούτυρου!
Οι τιμές είναι πολύ φυσιολογικά επίπεδα και οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι Α ποιότητας, και θα το καταλάβεις μόλις φας την πρώτη σου μπουκιά!
Όπως κατάλαβες, ο ενθουσιασμός μας για το συγκεκριμένο μαγαζί ήταν και είναι τεράστιος αφού ότι πιάτο και αν δοκιμάσαμε ήταν ξεχωριστό! Η ατμόσφαιρα, το εξαιρετικό προσωπικό το οποίο μας περιποιήθηκε εξαιρετικά και το μοναδικό design του μαγαζιού είναι μεγάλα plus !
Στα είπαμε όλα! Το μόνο που πρέπει να κάνεις εσύ είναι να βρεθείς στο NOLA κλείνοντας ένα τραπέζι για εσένα και την παρέα σου, και να μαγευτείτε από τις συγκλονιστικές γεύσεις!
Στο NOLA θα βρεις το λεγόμενο “soul food” (φαγητό ψυχής) το οποίο θα γεμίζει με παρηγορία και αγάπη το σώμα μας! Και δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό!
Αν θες, όμως, μπορείς να κάνεις και εμφάνιση για ένα χαλαρό ποτάκι ή και για πρωινό! Τα έχει όλα το NOLA και σίγουρα είναι η καλύτερη εκπροσώπηση της Νέας Ορλεάνης στην Αθήνα!
Που θα βρεις το νέο μας στέκι;
Ακτή Κουμουνδούρου 16, Μικρολίμανο!
Τσέκαρε και το site του και κανόνισε σύντομα εξόρμηση με τα αγαπημένα σου πρόσωπα!
Τσέκαρε και αυτά:
- Ανάφη: Οι παραλίες και ο τρόπος που μπορείς να πας
- Καρπούζι: Ο έξυπνος τρόπος για να το κόψεις (vid)