Φάλαινα

Bίντεο που έχει γίνει viral τις τεέυταίες μέρες παρουσιάζει μια φάλαινα 40 τόνων και 17 μέτρων μήκους, να κολύμπα στα ανοιχτά της Βαλένθιας στην Ισπανία και οι ερευνητές παρατήρησαν κάτι εξαιρετικά σπάνιο και απίστευτα! Το ζώο έχει σκολίωση!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Το ζώο που προκαλεί δέος όταν το δούμε από κοντά εντοπίστηκε από έναν καπετάνιο αλιευτικού σκάφους και όπως θα δεις στο βίντεο δυσκολεύεται να κολυμπήσει. Ο καπετάνιος ανησύχησε πως δεν μπορεί να κινηθεί πιστεύοντας πως είναι μπλεγμένη στα δίχτυα αλλά διαπίστωσε πως έχει πρόβλημα στην σπονδυλική της στήλη.

Στο σημείο έφτασαν βιολόγοι και μέσω drone είδαν την κλίση που έχει η σπονδυλική της στήλη.

Η σκολίωση που έχει εντοπιστεί στη φάλαινα είναι πολύ σπάνια και το 2019 είχε εντοπιστεί μια ακόμη η οποία όμως είχε ξεβραστεί νεκρή αλλά οι επιστήμονες κατάφεραν να μελετήσουν αυτή την ιδιαίτερη ανατομία.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Youtube έχει κάνει χαμό καθώς ο κόσμος δεν μπορεί να πιστέψει πως υπάρχουν και άλλα ζώα τα οποία μπορούν να έχουν τη συγκεκριμένη πάθηση καθώς ο άνθρωπος είχε αυτό το “προνόμιο” και οι ερευνητές προσπαθούν να ανακαλύψουν και άλλα δεδομένα για το ζώο αυτό.

 

Tσέκαρε και αυτά: