Φανάρια

Φανάρια: Στους δρόμους όλοι υπακούμε σε αυτά κι αν δεν το κάνουμε τότε είτε είμαστε ηλίθιοι γιατί κινδυνεύουμε να σκοτωθούμε ή να σκοτώσουμε είτε έχουν πολλά λεφτά να χαλάμε σε πρόστιμα της Τροχαίας.

Ο λόγος για τα φανάρια!

Ξέρουμε άραγε όμως τι συμβολίζουν τα χρώματα στα φανάρια;

Όπως όλοι ξέρουμε το κόκκινο χρώμα συνήθως υποδηλώνει ύπαρξη κινδύνου και για αυτό το χρώμα αυτό για να επιλεγεί για το σταμάτημα των αυτοκινήτων ήταν μία εύκολη λύση.

Το πρόβλημα όμως ήρθε με το πράσινο χρώμα. Πληροφορίες αναφέρουν πως αρχικά είχε επιλεγεί το λευκό χρώμα για να υποδηλώνει πως κάποιος μπορεί να συνεχίσει την πορεία του. Μάλιστα, το πράσινο χρώμα είχε επιλεγεί για να συμβολίζει αυτό που συμβολίζει στις ημέρες μας το πορτοκαλί χρώμα, δηλαδή την προειδοποίηση.

Ωστόσο, το λευκό χρώμα ως ένδειξη για συνέχιση της πορείας το 1914 προκάλεσε προβλήματα και τη σύγκρουση δύο τρένων. Και αυτό γιατί όταν έπεσε ένας κόκκινος φακός, πίσω του υπήρχε ένας λευκός με αποτέλεσμα το τρένο να συνεχίσει την πορεία και να συγκρουστεί με άλλο ένα.

Έτσι έφυγε το λευκό χρώμα από το προσκήνιο και το πράσινο έγινε το χρώμα για τη συνέχιση της πορείας και το πορτοκαλί έγινε το προειδοποιητικό χρώμα.