social media

Τα social media είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας και μέσω αυτών έχουμε τη δυνατότητα να ενημερωνόμαστε, να μιλάμε με φίλος και αγνώστους, να μαθαίνουμε για διάφορες δράσεις και να παρουσιάζουμε τη ζωή μας! Λέμε όμως την αλήθεια μας μέσω αυτών;

Όλοι μας έχουμε δει λαμπερά χαμόγελα, καλογυμνασμένα κορμιά, φανταχτερά ρούχα και ακριβές τσάντες να φιγουράρουν στο timeline μας και χαζεύουμε με τις ώρες τη ζωή που κάνουν τα άτομα που ακολουθούμε και δεν είναι λίγοι αυτοί που ζηλεύουν τη χλίδα που επικρατεί και αναρωτιούνται πως μπορούν να αποκτήσουν κότερα και ελικόπτερα και να δείχνουν στους ακολούθους τους πόσο καλά περνούν. Καλά, για τα δε ζευγάρια τι να πω; Βλέπουμε αναρτήσεις με όρκους ζωής και αιώνιας πίστης ενώ την ίδια ώρα μπορεί να σφάζονται ή να κάνουν τσαχπινιές σε τυχαία πρόσωπα τα οποία τους έστειλαν ένα χαριτωμένο dm στις 2 τα ξημερώματα!

Ναι, είναι εξαιρετικό το γεγονός πως βλέπουμε παντού ζευγάρια και influencers να μοστράρουν την ευτυχία τους, αλλά μήπως όλα γίνονται στο βωμό των likes και της αποδοχής που έχουν ανάγκη να νιώσουν; Θα μου πεις κάποιοι βγάζουν λεφτά από όλο αυτό αλλά είναι ένα άλλο θέμα.

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση! Ναι υπάρχουν πολλοί που θέλουν να παρουσιάσουν την τέλεια ζωή και μας δείχνουν από το πρωί μέχρι το βράδυ ότι «το ζουν» και YOLO, όμως υπάρχουν και αυτοί που προσποιούνται ότι υπάρχει ευτυχία στη ζωή τους γιατί θέλουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις και να νιώσουν αποδεκτοί απόν το ευρύ κοινό (και πληρώνουν αρκετά χρήματα από την τσέπη τους για να το αποκτήσουν αυτό, trust me). Κοινώς δημιουργούν μια ψευδαίσθηση που παραπλανεί πολλούς.

Δεν έχεις να χάσεις κάτι με τη φανέρωση της δικής σου αλήθειας στο Insta και στο Facebook, γιατί αυτός/ή είσαι εσύ! Αντί να προσποιείσαι κάτι που δεν είσαι, είναι προτιμότερο να λες αυτά που πιστεύεις (χωρίς να προσβάλλεις πάντα!), να δείχνεις τη στεναχώρια σου ή την ενόχληση σου για ότι σε απασχολεί και να μην προσπαθείς να εντυπωσιάσεις κανέναν! Δεν το έχεις ανάγκη γιατί στο τέλος της ημέρας θα ξαπλώνεις στο κρεβάτι σου και η μόνη έννοια θα είναι τα likes που πήρε η νέα φωτό! Χρησιμοποίησε τα μέσα για να πετύχεις επειδή είσαι αληθινός!

Τα social media έχουν κάνει μεγάλο καλό στη ζωή μας αλλά παράλληλα έχουν κάνει και μεγάλο κακό! Είναι σημαντικό να μπορούμε να βρούμε accounts τα οποία μας αρέσουν και έχουν να μας πουν «κάτι, παρά να ακολουθούμε wannabe προσωπικότητες που δεν έχουν να κάνουν τίποτα όλοι μέρα και ποστάρουν ακατάπαυστα! Δε γίνεται να ταυτιστείς, δε γίνεται να ζηλέψεις κάτι από αυτό και δε γίνεται να πιστεύεις πως όλα είναι ιδανικά στη ζωή τους!

Who said this? @stylefreakalex