Φεστιβάλ Ιαπωνικού Κινηματογράφου: «Yasujiro Ozu και Kenji Mizoguchi:

Οι δύο κορυφαίοι του κλασικού ιαπωνικού κινηματογράφου» 13 – 16 Φεβρουαρίου

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Japan Foundation και με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Japan Tobacco International, διοργανώνει Φεστιβάλ Ιαπωνικού Κινηματογράφου με τίτλο «Yasujiro Ozu και Kenji Mizoguchi: Οι δύο κορυφαίοι του κλασικού ιαπωνικού κινηματογράφου», από τις 13 έως τις 16 Φεβρουαρίου 2020 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Φέτος στο φεστιβάλ-αφιέρωμα στους σπουδαίους σκηνοθέτες, πρόκειται να προβληθούν τέσσερεις παγκοσμίως διακεκριμένες ταινίες. Το κινηματογραφικό φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «Περιοδεύοντος Φεστιβάλ Ιαπωνικών Ταινιών» του Japan Foundation.

Η αυλαία των προβολών ανοίγει την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, με την εμβληματική ταινία του Yasujiro Ozu Ταξίδι στο Τόκιο (1953), ενώ από τις 14 έως τις 16 Φεβρουαρίου πρόκειται να προβληθούν οι ταινίες Η γεύση του πράσινου τσαγιού και του ρυζιού (1952) του Yasujiro Ozu, Η Ζωή της Oharu (1954) και Οι Σταυρωμένοι Εραστές (1957) του Kenji Mizoguchi (οι ταινίες προβάλλονται στα ιαπωνικά με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους).

Ελάτε να απολαύσετε τα αριστουργήματα των δύο σκηνοθετών που εκφράζουν τη γοητεία του ιαπωνικού κινηματογράφου με την οικογένεια και τους φίλους σας!

Διάρκεια: Πέμπτη 13 έως Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Χώρος : Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος)