Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας πραγματοποιεί ένα ξεχωριστό Masterclass και Ρεσιτάλ κιθάρας με τον Martin van Hees (Μάρτιν φαν ΧέΪς), έναν από τους κορυφαίους κιθαριστές της νέας γενιάς.

 

Το Μasterclass θα πραγματοποιηθεί Κυριακή 7 & Δευτέρα 8 Αυγούστου, ενώ το Ρεσιτάλ κιθάρας θα λάβει χώρατην Τρίτη 9 Αυγούστου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Ο Martin van Hees (Μάρτιν φαν ΧέΪς) θα μας ταξιδέψει σε ένα «μουσικό προσκύνημα» με αφετηρία την Ολλανδία και μέσω Βελγίου και Γαλλίας, με τελικό προορισμό την Ισπανία και το Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει διασκευές ολλανδικών και βελγικών τραγουδιών, αλλά και γαλλικών chansons και ισπανικών κλασικών επιτυχιών στην κλασική κιθάρα, καθώς και δικές του συνθέσεις.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Martin van Hees (Μάρτιν φαν ΧέΪς), εκπρόσωπος της νεας γενιάς κιθαριστών, είναι παράλληλα και αυτοδίδακτος συνθέτης και διασκευαστής μουσικής που διακρίνεται κυρίως για την εξαιρετική του μουσική έκφραση και ερμηνεία.

Το 2014, και κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης του μεταπτυχιακού του από το Βασιλικό Ωδείο της Χάγης στην Ολλανδία (τάξη του Zoran Dukiç), ο Μάρτιν έλαβε βραβείο με επαίνους για τη συμβολή του στη σύγχρονη μουσική.

Ο Μάρτιν συνεργάζεται με διάφορα σύνολα και ορχήστρες, όπως το σύνολο Asko Schonberg και De Ereprijs. Μαζί με τον Aktas Erdogan και τον Nello Biasini, σχημάτισε το CCO3 group, με το οποίο έκανε περιοδεία στην Ινδία το 2017 με δικές τους συνθέσεις. Το 2018 συνεργάστηκε με Ολλανδούς συνθέτες, όπως ο θρυλικός Louis Andriessen, Jan- Peter De Graaf, Aart Strootman κ.α.

Ο Μάρτιν έχει κερδίσει πολλά βραβεία σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς κιθάρας και έχει δώσει συναυλίες στην Ινδία, την Ταϊλάνδη, την Ελλάδα, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Από το 2018, ο Μάρτιν είναι συνιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ιδρύματος «The Hague Guitar Society», το οποίο οργανώνει ενεργά συναυλίες, εργαστήρια και σεμινάρια στη Χάγη και τα περίχωρα. Είναι, επίσης, πολύ παθιασμένος δάσκαλος κιθάρας και μουσικοπαιδαγωγός, παραδίδοντας μαθήματα και σε δημοτικά σχολεία στο πλαίσιο του έργου «Hello Music» («Γεια σου μουσική»).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μasterclass Κιθάρας
Κυριακή 7 & Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022
Κόστος συμμετοχής: 20€
Ρεσιτάλ Κιθάρας 9 Αυγούστου 2022
Ώρα: 20:30
Εισιτήριο συναυλίας: 5€
Τόπος συνάντησης: Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.
Δηλώσεις συμμετοχής στο Masterclass: Κιν. +30 6977629389

Τσέκαρε κι αυτό:

Νέες ταινίες : Τo trailer του Πινόκιο