Ταινία

Oλοκληρώθηκε με επιτυχία το 24 ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του οποίου έλαβε χώρα η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας IODINE.

Η Ελλάδα στα Ερείπια του Μεσολογγίου του Ορφέα Περετζή στα πλαίσια το Διεθνoύς Διαγωνισμού Film Forward. Η τελετή απονομής περιλάμβανε μια έκπληξη για το σκηνοθέτη και τους συντελεστές καθώς η ταινία απέσπασε το Βραβείο Κοινού FISCHER ελληνικής ταινίας έως 50’.

Το βραβείο παρέλαβε ο σκηνοθέτης ο οποίος απευθύνθηκε στο κοινό που τον τίμησε με αυτή την απονομή με τα εξής λόγια:

“Ευχαριστούμε το κοινό που ήρθε να δει την ταινία χθες βράδυ, λίγους ορόφους πιο πάνω, πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο βραβείο υπό αυτές τις συνθήκες. Τρέφω βαθιά εκτίμηση στους καλλιτέχνες που μας εμπνέουν με τον πιο απρόσμενο τρόπο, και μας ενέπνευσαν και για την ταινία μας, καθώς και στους συνεργάτες παραγωγούς που είναι εδώ, τον Κωνσταντίνο Βασίλαρο, τη Νίκη Θεοδωρίδη και την εταιρεία παραγωγής StudioBauhaus.

Και μια ευχή για περισσότερη τέχνη, περισσότερη ποίηση και λιγότερο πόλεμο”.

Η ταινία δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, του Μουσικού Οίκου Φίλιππος Νάκας και της Τράπεζας Πειραιώς.

H παραγωγή της ταινίας πραγματοποιήθηκε το 2021 με την υποστήριξη της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Τσέκαρε κι αυτό: 

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ είχε δώσει μια συμβουλή στον σκηνοθέτη των “Transformers που δεν την άκουσε ποτέ!