Φιλία

Φιλία: Αποτελεί σημαντικό γεγονός ότι όταν ένας φίλος ή μια φίλη είναι στην ζωή σου για πολλά χρόνια, τότε θεωρείται αναμφισβήτητα σημαντική η σχέση που έχετε. Παρόλα αυτά, όλες οι φιλίες δεν “γεννήθηκαν” για να κρατήσουν για πάντα, και σoυ έχουμε 5 λόγους για τους οποίους θα πρέπει να την κάνεις for good.

#1. Κανείς στην παρέα δεν τον συμπαθεί
Εάν έχεις μπει στη διαδικασία να τον δικαιολογείς συνεχώς στα υπόλοιπα μέλη της παρέας και κάθε φορά που πας να πεις κάτι για εκείνον – μπας και τους αλλάξεις γνώμη – “ξυνίζουν”, τότε δεν είναι καλά τα πράγματα. Εκεί θα πρέπει να σκεφτείς τι ακριβώς συμβαίνει πραγματικά. Θα πρέπει σιγά σιγά να σκεφτείς τι είναι αυτό που βλέπουν οι άλλοι κι εσύ αρνείσαι να το δεις.

#2. Τα κοινά σας εξαφανίστηκαν
Οι άνθρωποι γνωρίζουμε κόσμο και χτίζουμε τις βάσεις των σχέσεων μας πάνω σε κοινά στοιχεία. Κοινά στοιχεία μπορεί να είναι η δουλειά, οι σπουδές, ή τα χόμπι. Παρόλα αυτά, ο κάθε άνθρωπος αλλάζει κατευθύνσεις με την πάροδο του χρόνου και τότε έρχονται οι σκέψεις εάν όντως υπάρχει κάτι κοινό που να σας ενώνει.

#3. Δεν τον αντιμετωπίζεις πλέον το ίδιο
Τι θέλουμε να πούμε μ’ αυτό; Απλά είναι τα πράγματα.. Φοβάσαι να εκφραστείς ελεύθερα μπροστά του σε σχέση με το πως έκανες παλιά. Κάνεις σκιπ σε καθημερινά γεγονότα που είναι σπουδαία για εσένα, δεν συζητάς βαθιά ένα θέμα που μπορεί να σε απασχολεί και καταλήγετε να συζητάτε για το τι χρώμα είναι το κολάρο του σκύλου της γειτόνισσας στο εξοχικού του θείου σου.

#4. Σε εκνευρίζει συνέχεια
Αυτό πάει συνέχεια με το παραπάνω.. Σκέψου τώρα στη φάση του καφέ σας, να μιλάτε συνέχεια για ανούσια πράγματα, να σε εκνευρίζει η γενικότερη αρνητική στάση του και εσύ να μετράς τα λεπτά για να φύγεις. Και σκέψου του αυτό να επαναλαμβάνεται σε κάθε έξοδό σας για καφέ.

#5. Φέρνει στην επιφάνεια τον “κακό” εαυτό σου
Γενικά θα έχεις παρατηρήσει ότι δεν σου αρέσεις πολύ όποτε συνυπάρχετε στον ίδιο χώρο. Ξαφνικά το οτιδήποτε μπορεί να κάνει ή να πει, μπορεί να σε κάνει έξαλλο, να ξεκινήσεις πάλι να γίνεσαι αγενής, κακός, οξύθυμος και επιρρεπής σε κακές συνήθειες που προσπαθείς να κόψεις. Αν, λοιπόν, ένα άτομο σου δημιουργεί αυτές τις παλιές κακές συμπεριφορές σου, καλύτερα να βγει τελείως από τη ζωή σου.