Φιλία

Η λέξη «φιλία» είναι πολύ σημαντική και όλοι μας έχουμε στη ζωή μας κάποιους ανθρώπους τους οποίους αποκαλούμε φίλους, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα τους έχουμε για μια ζωή καθώς οι καταστάσεις αλλάζουν, ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα επίσης αλλάζει και παράλληλα μπορεί καθώς μεγαλώνουμε να νιώθουμε ότι απλά δεν ταιριάζουμε με κάποια άτομα.

Πολλοί θεωρούν πως κάποια πράγματα είναι δεδομένα σε αυτή τη ζωή αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι! Ξαφνικά, μπορεί να χάσουμε έναν σημαντικό άνθρωπο από τη ζωή μας επειδή δεν κάναμε κάποια πράγματα για να διατηρήσουμε τη φιλία που έχουμε – το ίδιο ισχύει και για την άλλη πλευρά- και να μην μπορούμε να συνεχίσουμε μαζί τους..

Ποια είναι τα τρία πράγματα που μπορούν να χαλάσουν μια φιλία;

#1. Η έλλειψη σεβασμού 

Όταν αποφασίζεις να δημιουργήσεις φιλίες και να έρθει κοντά με ανθρώπους οι οποίοι νιώθεις ότι μπορούν να σε καταλάβουν, είναι καλό να υπάρχει σεβασμός. Να σέβεσαι τα αισθήματα τους και όλα όσα σου λένε και αντίστοιχα να κάνουν και εκείνοι το ίδιο! Μην ξεχνάς πως όλα ξεκινούν από τον σεβασμό και στις φιλίες είναι σημαντικός.

#2. Ο κλονισμός της εμπιστοσύνης 

Είναι λογικό να γίνονται λάθη ακόμη και απέναντι στους φίλους μας. Για αυτό έχουμε στόμα και μιλάμε. Όπως και τα «λευκά» ψέμματα μπορεί να υπάρξουν αλλά και πάλι η κατάσταση διορθώνεται! Αυτό που δύσκολα διορθώνεται, είναι όταν κλονιστεί η εμπιστοσύνη! Μπαίνουν διάφορες σκέψεις στα μυαλό και δεν είναι καλό! Πρέπει να είσαι ειλικρινής με τους φίλους σου όπως και αυτοί αντίστοιχα! Όλα λύνονται με ήρεμη συζήτηση.

#3. Η έλλειψη επαφής

Όταν αποφασίζεις να χαθείς για τους δικούς σου λόγους και δε σηκώενις τηλέφωνα για πολλές μέρες, ζεις τη δική σου φάση γιατί έτσι σου αρέσει και γενικότερα κάνεις εμφανίσεις μόνο για να συζητήσεις δικά σου ζητήματα, μην περιμένεις οι άλλοι να νιώσουν ωραία και να μην εξαφανιστούν αντίστοιχα! (το ίδιο ισχύει και για εκείνους ε!). Μια φιλία θέλει και αυτή τη δική της προσπάθεια! Δεν είναι μόνο τα γκομενάκια τα οποία αξίζουν την προσοχή σου! Μην το ξεχνάς!