Φίλοι

Φίλοι…. Πραγματικοί φίλοι… Άνθρωποι που θέλουν να σε δουν να πετυχαίνεις, να είναι πραγματικά ευτυχισμένος, να επιτυγχάνεις όλους σου τους στόχους και να είναι στο πλευρό σου με ένα πλατύ χαμόγελο δηλώνοντας περηφάνια πως είναι τυχεροί που σε έχουν στο πλευρό τους…

Η οικογένεια μας και ο άνθρωπος με τον οποίο έχουμε επιλέξει να ζήσουμε μαζί του όμορφες και τρυφερές στιγμές, είναι πολύ σημαντικοί άνθρωποι! Αλλά, οι φίλοι μας, οι καλοί μας φίλοι, έχουν ένα άκρως ιδιαίτερο κομμάτι στην καρδιά μας.

Είναι εκείνοι οι οποίοι θα σε δουν να πέφτεις στα πατώματα για τον γκόμενο που σου φέρθηκε πιο σκάρτα από ότι θα έκανε σε έναν εχθρό Είναι εκείνοι που θα σε καταλάβουν όταν έχεις μια δύσκολη μέρα και θα κάνουν πίσω με σκοπό να σε κάνουν να αισθανθείς καλά. Είναι εκείνοι που θα βγουν μαζί σου και θα τα “σπάσουν” μέχρι τελικής πτώσεως για να σου ανεβάσουν τη διάθεση. Είναι εκείνοι που ότι και αν συμβεί, θα είναι εκεί! Αυτοί είναι οι φίλοι.

Είναι οι άνθρωποι που δε θα σου ζητήσουν ανταλλάγματα, επειδή σε στήριξαν με τον οποιοδήποτε τρόπο. Θέλουν μόνο το καλό σου και είναι πάντα ειλικρινείς μαζί σου. Δε χαϊδεύουν τα αυτιά σου και δε θα σου “χρυσώσουν” το χάπι όταν εσύ συμπεριφέρεσαι με τρόπο που δε σου αρμόζει.

Ξέρουν ποια είναι η αξία σου και με τον δικό τους τρόπο στο δείχνουν. Ξέρουν πως είσαι ένας άτομο που τους χρειάζεται και δεν το εκμεταλλεύονται ποτέ αυτό. Ξέρουν πως να σε κάνουν να γελάσει και πως να σε συγκινήσουν. Ξέρουν τι πρέπει να πουν για να νιώσεις καλά, και δε φοβάσαι να είσαι ευάλωτος μαζί τους.

Ένας φίλος μπορεί να σου φερθεί σκληρά, να σου μιλήσει με ιδιαίτερο τρόπο γιατί μπορεί να βλέπει πως αλλάζεις και γίνεσαι κάτι το οποίο δεν είσαι, αλλά το κάνει για το καλό σου. Θέλει να είσαι καλά και το σημαντικότερο όλων: όταν δεν είσαι παρών σε μια συζήτηση, μιλά με τα καλύτερα λόγια για εσένα.

Να τους αγαπάτε και να τους φροντίζετε! Δε βρίσκονται εύκολα καλοί φίλοι στη σήμερον ημέρα!