Filotimos

To all day στέκι Filotimos άνοιξε τις πόρτες του στις 20 Δεκεμβρίου δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. 

Ένας ιδιαίτερος χώρος με μοναδικές τοιχογραφίες και μία αίσθηση ρετρό πολυτέλειας στον Filotimo θα βρείτε καφέδες, χυμούς, εξαιρετικές tartines και κρασιά, αλλά και cocktails με μοναδικές υπογραφές.

Το νέο στέκι στον Πειραιά έλαβε το όνομά του από τον Φιλότιμο, έναν άντρα που σύχναζε στην πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και έβλεπε διαρκώς παραστάσεις.

Filotimos

Ποιος ήταν ο κύριος Φιλότιμος

Ο κύριος Φιλότιμος προσωπικότητα τρανή, ήρθε στην πόλη μας, άγνωστο πως. Ήταν ένας νέος με ύφος καλλιτεχνικό και ήθος εξαίρετο, που γρήγορα έγινε γνωστός, πολύ γνωστός.
Δούλεψε ως σκηνογράφος στο Δημοτικό θέατρο. Στα καφέ του Πειραιά, σύχναζε με ένα βιβλίο ποίησης στο ένα χέρι, κατά προτίμηση γάλλων συγγραφέων και ποιητών, κι ένα πακέτο άφιλτρα στο άλλο και τα έκανε όλα πολύ, πάρα πολύ.
Γοητευτικός και πολυλογάς καθώς ήταν, τον ερωτεύονταν αγόρια και κορίτσια μα αυτός ήταν ταγμένος στις ιστορίες που διάβαζε και συχνά επινοούσε. Ποτέ δεν είχε κανείς κακό να πει για αυτό το γοητευτικό αγόρι, που έγινε ένας εξίσου όμορφος άντρας, μία από τις εμβληματικότερες μορφές της πόλης .
Το 1962,αντικαταστάθηκαν τα θορυβώδη ξύλινα καθίσματα του θεάτρου με βελούδινα. Εκεί ήταν και η τελευταία φορά που είδε κανείς τον κύριο Φιλότιμο. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι μην αντέχοντας άλλο τους ξύλινους τριγμούς που κατάπιε , μπήκε λαθραία στο πρώτο φορτηγό πλοίο που βρήκε με άγνωστη πορεία.
Filotimos
Άλλοι πάλι λένε ότι έως και σήμερα βλέπουν ένα γέρο με πίπα να κάθεται στα πάνω θεωρεία. Σπανιότατα έχει ακουστεί πως μερικοί, μυρίζουν ακόμα και τον καπνό της πίπας του, που όπως λένε μοιάζει με ιώδιο και αλμύρα.
Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως όλοι θυμούνται την αγαπημένη του ατάκα. «Όλα κανείς να τα τολμάει πρέπει».