Φλερτ

Το φλερτ στη ζωή μας είναι κάτι σημαντικό, μία κινητήριος δύναμη, αλλά και κάτι σαν το ποδήλατο, που σημαίνει πως ακόμα κι αν δεν το εξασκείται συχνά, αρκεί να το κάνετε λίγες φορές για να το θυμηθείτε και είστε έτοιμος.

Για αυτό εάν για οποιονδήποτε λόγο έχετε βαλτώσει με τις δουλειές ή είχατε βγει από κάποια τοξική σχέση και μέχρι τώρα δεν είχατε όρεξη για φλερτ, αρκεί να θυμάστε ότι υπάρχουν μερικά tips για το φλερτ, ετσι ώστε να ξαναμπείτε στο παιχνίδι.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρετε για την τέχνη του φλερτ είναι πως πρέπει να δείξετε το ενδιαφέρον σας στον άλλον, χωρίς αυτό βέβαια ότι πρέπει να κάνετε υπερβολές. Τα βλέματα, αλλά και οι συζητήσεις για την καθημερινότητα  θα σου δώσουν την ευκαιρία να έρθεις πιο κοντά με τον άλλον και να διώξεις την αρχική αμηχανία. Αφήστε όμως τις υπερβολές γιατί τρομάζουν εύκολα εκεί έξω.

Σε δεύτερη φάση κι αν υποθέσουμε ότι έχεις επιλέξει το άτομο με το οποίο θες να φλερτάρεις, θα πρέπει να δείτε είτε σαν χαρακτήρες είτε σαν συνήθειες ταιριάζετε ή είστε τελείως ασύμβατοι το οποίο έχει κι αυτό μία γοητεία.

Εάν βρείτε αυτά τα κοινά στοιχεία καλό θα ήταν να επικεντρωθείτε σε αυτά έτσι ώστε η επικοινωνία σας να είναι σαφώς πιο εύκολη. Ωστόσο, αυτό το δεύτερο tip έχει και μια μικρή παγίδα που θα πρέπει να προσέξετε. Μην μπείτε στη διαδικασία να παριστάνετε πως συμφωνείτε μαζί με αυτό το πρόσωπο ή πως σας αρέσουν ακριβώς τα ίδια πράγματα εάν αυτό δεν ισχύει. Όχι τίποτε άλλο, αλλά φαντάζεστε να σας τρέχει στην όπερα και εσείς να είστε του μπουζουκιού. Κακό!

Το τρίτο tip είναι να δημιουργήσετε σωματική επαφή και δεν εννοούμε αυτό στο οποίο πήγε το μυαλό σας. Δεν μιλάμε να ορμήξετε πάνω στον άνθρωπο. Εννοούμε να έχετε μικρές και φευγαλέες στιγμές επαφής, όπως το να γελάσετε και να ακουμπήσετε τον ώμο του ή να διώξετε πχ ένα σκουπιδάκι από πάνω του. Εάν δεν έχει σκουπιδάκι δημιουργήστε ένα, δεν σας φοβάμαι.

Εάν γνωρίσατε αυτό το άτομο που σας ενδιαφέρει πρέπει να κάνετε χρήση του κινητού σας. Μην διστάσετε λοιπόν όταν τελειώσει για παράδειγμα η βραδιά να τον κάνετε add στα social media και με καποια likes να δείξεις το ενδιαφέρον σου.

Τέλος, το φλερτ επειδή δεν είναι κάποια πυρηνική φυσική αρκεί να θυμάστε πως πρέπει να εξασκείται την τέχνη πυκνά συχνά. Εξασκηθείτε λοιπόν, κάντε κοπλιμέντα, χαμογελάστε, πιάσε κουβέντα και μην φοβάστε τίποτα.